Συνταγές
Αυτά δεν είναι μπισκοτάκια.. είναι κοσμηματάκια που λάμπουν
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Litsa Kokkoni– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
125 ml ηλιέλαιο
125 γρ γιαούρτι
125 γρ βούτυρο
1 αυγό
1 ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό
1 κουταλάκι γλ μπέικιν παουντερ
1 κουταλιά ξύδι
1 βανίλια
3 με 3 μισή κούπες αλεύρι (περίπου 400 γρ)
Καρύδι χοντροτριμμένο
Φουντούκια
Σιρόπι
3 ποτήρια νερό
3 ποτήρια ζάχαρη
1 φετακια λεμόνι
Βράσιμο 8 με 10 λεπτά
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε τα τέσσερα πρώτα υλικά της συνταγής και σταδιακά βάζουμε τα υπόλοιπα μέχρι να γίνει ένα ζυμαράκι που δεν κολλάει στα χέρια.
Πλάθουμε μπαλάκια περίπου 40 γρ το καθένα, τα πατάμε με το χέρι να ανοίξει και βάζουμε στο κέντρο καρύδι, κλείνουμε το κάνουμε πάλι μπαλάκι και με μια οδοντογλυφιδα πιέζουμε και κάνουμε τις γραμμούλες
Βάζουμε στο κέντρο ένα φουντούκι και τα ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 30 με 35 λεπτά.
Όταν τα βγάζουμε από το φούρνο ρίχνουμε το σιρόπι που έχει κρυώσει και αφήνουμε να τραβήξουν.
Ζάχαρη δεν έχει η συνταγή γιατί έχουν το σιρόπι.
Η Συνταγή είναι από κ. Litsa Kokkoni– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.