Συνταγές
Ρεβανί παραδοσιακό για να γλυκαθούμε λίγο.. Πολύ πετυχημένο, με ωραίο ψήσιμο, χρώμα και σιρόπιασμα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Αννα Κασσανδρεια – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για ταψί 40Χ25 εκ.
Για το ρεβανί
4 αυγά
2 φλ. σιμιγδάλι χοντρό
1 φλ. αλεύρι
1 φλ. γιαούρτι
1 φλ. σπορέλαιο
1 φλ. ζάχαρη
1 και 1/2 κ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
2 κ. σούπας ξύσμα λεμονιού
Για το σιρόπι
4 φλ. ζάχαρη
3 και 1/2 φλ. νερό
3 φλούδες λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σ΄ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το σιμιγδάλι, το μπέικιν πάουντερ και την βανίλια.
Σ΄ένα άλλο μπολ χτυπάμε το σπορέλαιο με την ζάχαρη.
Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν.
Χτυπάμε ένα ένα τα αυγά και τα ρίχνουμε στο μείγμα ανακατεύοντας συνεχώς.
Ρίχνουμε μέσα το μείγμα με το αλεύρι, το σιμιγδάλι και το ξύσμα συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C στις αντιστάσεις, για 45 λεπτά περίπου.
Μόλις βάλουμε το γλυκό στο φούρνο, ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βράζουμε όλα μαζί τα υλικά για 5 λεπτά από το σημείο βρασμού και το αποσύρουμε.
Όταν βγάλουμε το ρεβανί από το φούρνο το κόβουμε σε κομμάτια και το περιχύνουμε προσεκτικά με το σιρόπι. Πρέπει να ρουφήξει όλο το σιρόπι για να διπλασιαστεί. Μετά είναι έτοιμο προς κατανάλωση.
Η Συνταγή είναι από Αννα Κασσανδρεια – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η συνταγή μας είναι έτοιμη! Καλή σας απόλαυση..
Δες παρακάτω άλλη μια πεντανόστιμη συνταγή για
Η Συνταγή είναι της κ. Ρουλα Λυρου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
10 αυγά
10 κ.σ.ζάχαρη
3 βανίλιες
250 γρ.σιμιγδάλι ψιλό
1φλ.καφέ πορτοκάλι χυμό
Λίγο ξύσμα
1κ.σ.μπέικιν
1 σφηνάκι κονιάκ
Σιρόπι
2 1/2ποτ.ζάχαρη
3 ποτ.νερό
1 βανίλια
Βράζουμε ίσα να λιώσει η ζάχαρη 5 λεπτά.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χωρίζουμε κρόκους – ασπράδια
Τα ασπράδια μαρέγκα σφιχτή αφού ρίξουμε μια πρέζα αλάτι.
Χτυπάμε τους κρόκους με τις βανίλιες και τη ζάχαρη.
Ρίχνουμε το σιμιγδάλι τα υγρά το ξύσμα και το μπέικοι.
Αφήνουμε να χτυπηθεί 5 λεπτά.
Ανακατεύουμε τα δύο μείγματα ελαφρά.
Βάζουμε σε λαδωμένο ταψί 36 νούμερο και ψήνουμε 35 λεπτά 180β περίπου ( δεν ανοίγουμε το φούρνο)
Σιροπιάζομαι χλιαρά και τα δύο.
Η Συνταγή είναι της κ. Ρουλα Λυρου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.