Συνταγές
Αρωματικό και όλο χρώμα φαγάκι – γεμιστά με κιμά
Η Συνταγή είναι από Katerina Kostanasiou-Tatsi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Ντομάτες
Πιπεριές
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 σκ σκόρδο ψιλοκομμένη
1 φλ του τσαγιού ελαιόλαδο
600 γρ κιμά μοσχαρίσιος
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
Δυόσμο ψιλοκομμένο
Αλάτι πιπέρι γλυκιά πάπρικα
1 φλ του τσαγιού ρύζι Καρολίνα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε και καθαρίζουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές
Κρατάμε την ψίχα της ντομάτας
Τις τοποθετώ στο ταψί αλάτι πιπέρι
Καβουρδίζουμε σε μια κατσαρόλα τα κρεμμύδια το σκόρδο ένα κύβο λαχανικών
ρίχνουμε τον κιμα τον και το καβουρδιζουμε ρίχνουμε την ψίχα από τις ντομάτες που έβγαλα την μισή αλάτι πιπέρι γλυκιά πάπρικα ζάχαρη το ρύζι πλυμένο και στραγγισμρνο μαϊντανό δυόσμο λίγο νερό
βράζουμε μέχρι να πιει τα υγρά του αποσύρουμε από την φωτιά γεμίζουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές βάζουμε και λίγο νεράκι με λαδακι
ψήνουμε στους 180 βαθμούς
Η Συνταγή είναι από Katerina Kostanasiou-Tatsi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για λατρεμένα γεμιστά λαδερά με μπόλικα λαχανικά – η γεύση τους γεμάτη αρώματα!.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Tatjana Mico-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
13 πιπεριές για γεμιστά
2 ξέρω κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 καρότα κομμένο στην τρίφτη
1 κολοκυθάκι
1 μελιτζάνες
2 πατάτε μεγ.
1 κονσέρβα μανιτάρια (η φρέσκα)
3 CM τζίντζερ
1/2 ματσάκι μαϊντανό, 1 κουτάλι δυόσμο ξέρω
1κουταλι ρίγανη
1κουταλι μίγμα μπαχαρικό (μαύρο πιπέρι, κύμινο και κανέλα)
1 ποτήρι ελαιόλαδο
2 φλιτζάνι τσαγιού ρύζι Καρολίνα
3 ντομάτες φρέσκα
1 κύβο κορν με λαχανικά
1 κουτάλι σάλτσα ντομάτα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μετά βάζουμε όλα τα άλλα λαχανικά για λίγο μετά την ντομάτα και την σάλτσα το αφήνουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα βάζουμε το ρύζι 3-4 λεπτά ρίχνουμε ένα ποτήρι νερό μέχρι να τα ρουφάει όλα τα υγρά στο τέλος αλάτι μαϊντανό και μπαχαρικά
Περνάμε το γέμισμα στις πιπεριές το πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο ρίγανη και ξέρουμε δυόσμο το για ψήσιμο στους 220 * για 35-40″
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Tatjana Mico-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”