Γλυκα
Αρωματικά ψητά μήλα με λικέρ τριαντάφυλλο! Το καλύτερο επιδόρπιο έπειτα από ένα πλούσιο γεύμα..
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Tzela Antonopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
20 μέτρια κόκκινα σφιχτά μήλα
750 γρ ζάχαρη
800 ml νερό
1 λίτρο λικέρ τριαντάφυλλο
600 ml κρέμα γάλακτος σε σαντιγί με μια κ.σ αχνη
Αμύγδαλο φιλέ για διακόσμηση ή φυσική Αιγίνης
Γλυκό του κουταλιού συκαλακι η νερατζι για διακόσμηση( για τα φύλλα του μήλου προεραιτικα)
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα μήλα μου και αφαιρουμε τα κουκούτσια στο κέντρο με το ειδικό εργαλείο δημιουργώντας μια τρύπα στο κέντρο
Βάζουμε στη μεγαλύτερη κατσαρόλα μου τη ζάχαρη το νερό και το λικέρ σε δυνατή φωτιά
Μόλις λιώσει η ζάχαρη προσθέτουμε τα μήλα μου
Βράζουμε για 25 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν ( να τρυπιούνται τα μήλα)!!!!
Προσέχουμε να μην παραβράσουμε
Προσέχουμε να βυθίζουμε κάθε τόσο και να γυρίζουμε τα μήλα για να ψηθούν σωστά γιατί ανεβαίνουν στην επιφάνεια
Βγάζουμε τα μήλα και αφήνω να κρυώσουν. Χτυπάμε την κρέμα σε σαντιγί με την άχνη και γεμίζουμε τα μήλα μου
Διακοσμουμε με φυστίκι Αιγίνης ή αμύγδαλο φιλέ και κόβουμε φυλλαράκια με το γλυκό συκαλακι
Φυλάμε στο ψυγείο
Η Συνταγή είναι από κ. Tzela Antonopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.