Συνταγές
Από τα ωραιότερα μελομακάρονα που φτιάξαμε – η ευωδία τους μας φτάνει!
Η συνταγή είναι από Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
ΥΛΙΚΑ
Έφτιαξα πρώτα το σιρόπι από βραδύς:
750 ml. νερό, 750 γρ. ζάχαρη, 3 φλούδες πορτοκαλιού, 1 ξυλάκι κανέλας, 200 γρ. μέλι! Το έβρασα χωρίς το μέλι για 8 λεπτά, το κατέβασα, έβγαλα τις φλούδες πορτοκαλιού, έριξα το μέλι, το ανακάτεψα και το άφησα στην άκρη.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κοσκίνισα σε μια λεκάνη 1 κιλό αλεύρι και έριξα μέσα 150 γρ. ψιλό σιμιγδάλι.
Σε μια άλλη λεκανίτσα έριξα 500 γρ. λάδι καλό με 250 γρ. ζάχαρη και τα ανακάτεψα καλά με σύρμα! Πρόσθεσα 100 γρ. κονιάκ, 250 γρ. χυμό πορτοκαλιού που μέσα διέλυσα 1 κτγ. σόδα, ξύσμα δύο πορτοκαλιών, 1 κτγ. μπέικιν, 3 κτγ. γεμάτα κανέλα, μισό κτγ. γαρύφαλλο.
Τελείωσα έριχνα σε δόσεις το αλεύρι- σιμιγδαλι και ίσα που ανακάτευα με ξύλινη κουτάλα! Μόλις απορρόφησε το αλεύρι-σιμιγδάλι σταμάτησα! Στην ουσία τα ανακάτεψα 1 λεπτό.
Η ζύμη μαλακή και λεία και λιπαρή.
Τα έπλασα, τα έβαλα στα ταψιά, τα τρύπησα με πηρούνι και τα έψησα στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στη μεσαία σχάρα για 30 λεπτά! Και μόλις τα έβγαλα τα σιρόπιασα στο κρύο σιρόπι.
Σιρόπιασα ρίχνοντας τα στο σιρόπι πέντε-πέντε, τα άφηνα για 2 λεπτά γυρνώντας τα και τα έβγαζα.
Τέλος έβαλα σε ένα ποτήρι 2 κτσ. μέλι με λίγο από το σιρόπι, το ανακάτεψα καλά και πέρασα με πινέλο όλα τα μελομακάρονα.
Και φυσικά για τελείωμα τριμμένο καρύδι! Έφτιαξα 70 κομμάτια!
Η συνταγή είναι από Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.