Συνταγές
Από γεύση, ονειρικός! Δοκιμάστε τραγανό και αρωματικό μπακλαβά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Aristea Stauroulia – “Μπαχάρι και κανέλα.”.
Υλικά :
2πακετα φύλλο βηρυτου
250 βούτυρο πλάκα, φρεσκο μισό πρόβειο μισό αγελαδινο+μια κούπα μικρη ελαιολαδο
Τριμμένο καρύδι, αμύγδαλο,(400-500γρ περιπου!)
6 τριμμένα πτι μπερ μπισκοτα
Λίγη φρυγανιά τριμμενη(6τεμ)
Σουσάμι καβουρδισμένο1/4
1κουτ του γλ κανελα
Μισό κουτ του γλ γαρυφαλο
Λίγο μοσχοκαρυδο
Γαρυφαλα ή αλλιώς μοσχοκαρφια
Σιροπι
500γρ ζάχαρη καρύδας+ 600 νερό ξυλο κανελας, χυμός μισού, λεμονιού, μισή κούπα μελι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βουτυρωνουμε , το ταψι
Βουτυρωνοντας, χωριστά στρωνουμε , 6 φύλλα κάτω και πάνω γεμιση
Μετά εναλλάξ, βουτυρωμένο φύλο γέμιση και τελειώνουμε με 6 φύλλα βουτυρωμένο
Βουτυρωνουμε την επιφάνεια, και βάζουμε ψυγείο, για λίγο, να κοπεί καλυτερα
Χαρασουμε και τοποθετουμε σε κάθε κομμάτι ένα γαρυφαλο
Ψήνουμε στις αντιστάσεις, περίπου 1.5 ώρα στους 160,στην κάτω σχαρα
Σιροπιαζουμε , με παγωμένο σιρόπι καυτό γλυκό!
Η Συνταγή είναι από Aristea Stauroulia – “Μπαχάρι και κανέλα.”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για εναν διαφορετικό μπακλαβά σε ρολλάκια
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Παναγιωτα Τσιορελα-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά
Μισό κιλό φύλλο κρούστας
Μια κούπα ηλιέλαιο
Καρύδια χοντροκομμένα
2 κουταλάκια κανέλα και ένα γαρύφαλλο
Σιρόπι
3 κούπες ζάχαρη
2 κούπες νερό
μισό λεμόνι
Το βράζουμε 3 λεπτά
Στρώνουμε 4 φύλλα κάθε ένα το λαδώνουμε
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Και ρίχνουμε λίγο φρυγανιά και καρύδια εναλλάξ, αρχίζουμε να τυλίγουμε από την φαρδιά πλευρά το κάνουμε ένα ρολό και το κόβουμε ροδέλες το βάζουμε στο ταψί όπως το βλέπετε στην εικόνα, συνεχίζουμε το ίδιο με τα υπόλοιπα ψήνουμε στους 180 β για 35 με 40 λεπτά να πάρουν χρώμα
Το σιροπιάζουμε και τα δύο ζεστά
Έγινε από έξω τραγανό και μέσα ζουμερό
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Παναγιωτα Τσιορελα-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”