Συνταγές
Απο τα πιο αφράτα σταφιδόψωμα που έχετε ποτέ φτιάξει
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Ελενη Σιδηροπουλου-ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”
ΥΛΙΚΑ:
1 νεροποτηρο μεγαλο χλιαρο νερο, 1 νεροποτηρο μεγαλο χλιαρο γαλα φρεσκο, 1 φακελακι ξερη μαγια, 1 κουταλακι του γλυκου αλατι, 100 γραμμαρια. ζαχαρη, 100 γραμμαρια λιωμενο βουτυρο, 1 κιλο αλευρι + 1 μιση ποτηρι, 10Ο γραμμαρια σταφιδες, 2 αυγα, (1 κουταλια της σουπας ζαζαρη, 50 ml σπορελαιο)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βαζουμε στο μπολ νερο,γαλα,μαγια,1 κουταλια της σουπας ζαχαρη και ανακατευουμε με πηρουνι. Χτυπαμε.τα αυγα σε μπολ με την ζαχαρη και το αλατι. Ριχνουμε το κιλο αλευρι ποτηρι ποτηρι στο μιγμα μαγιας και ανακατευουμε, ριχνουμε το μιγμα αυγων και ανακατευουμε, ριχνουμε το βουτυρο και ζυμωνουμε. Προσθετουμε το υπολοιπο αλευρι σιγα σιγα θελουμε αφρατη ζυμη. Την σκεπαζουμε για 2 ωρες.
Στην συνεχεια την μεταφερουμε στον παγκο την ζυμωνουμε ελαφρως, ανοιγουμε ενα παχυ φυλλο, λαδωνουμε ριχνουμε της σταφιδες, ρολαρουμε,κοβουμε κομματια και τα τοποθετουμε στην λαδοκολα στο ταψι. Τα αφηνουμε 30 λεπτα. Τελος τα αλοιφουμε με κροκο αυγου και τα ψηνουμε στους 180 βαθμους προθερμασμενο για.20 λεπτα αναλογα τον φουρνο.
Καλή απόλαυση και καλή επιτυχία σε όσους δοκιμάσουν να φτιάξουν τα πιο λαχταριστά σταφιδόψωμα !
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Ελενη Σιδηροπουλου-ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”