Συνταγές
Μία υπέροχη συνταγή για εύκολη και απλή τούρτα φερέρο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Αλεξάνδρα Κυριάκη-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά
Για το παντεσπάνι
4 αυγά σε θερμοκρασία δωματιου
200 γρ ζάχαρη
200 γρ αλεύρι γ.οχ κοσκινισμένο μαζι με 2 κ γ μπέικιν
2κ.γ κακάο
3 κ σ φουντούκι τριμμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάω τα αυγά με την ζάχαρη να ασπρισουν και να φουσκώσουν μετά χαμηλώνω το μίξερ και προσθέτω το αλεύρι και το κακάο να ενσωματωθούν.Σταματαω το χτύπημα και προσθέτω το φουντούκι. Με μια σπάτουλα ανακατέυω απαλά.Ψηνω σε μια αποσπωμενη φόρμα 26 εκ που έχω στρώσει λαδόκολλα στους 170 βαθμούς στον αέρα 25 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο σας.Αφηνω να κρυώσει καλά ( Εγώ το έφτιαξα από την προηγούμενη μερα) και κόβω σε τρεις δίσκους
Σιρόπι
1.5 φλ ζάχαρη
1.5 φλ νερό
2 κ σ κακάο
Βράζω 4-5 λεπτά από το σημείο βρασμού και αφήνω να κρυώσει.
Για την κρέμα
1 φυτική σαντιγί πράσινη συσκευασία
1 ζαχαρούχο γάλα
1 πραλινα φουντουκιού μικρή
2 σοκοφρέτες τριμμένες
150 γρ φουντούκια τριμμένα καβουρδισμένα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε στο μίξερ την φυτική κρέμα να γίνει σαντιγί προσθέτουμε το ζαχαρούχο και την πραλινα και συνεχίζουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνει μια απαλή κρέμα.
Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε .
Για την γκαναζ
200 γρ κουβερτούρα
100 γρ κρέμα γάλακτος
1κ γ βουτυρο
Συναρμολόγηση
Βάζουμε στην φόρμα το ένα παντεσπάνι σιροπιάζουμε βάζουμε λίγη κρέμα σκορπίζουμε την μισή τριμμένη σοκοφρετα και λίγα φουντούκια ξαναβάζουμε παντεσπάνι σιροπιάζουμε ξανά κρέμα την υπόλοιπη τριμμένη σοκοφρετα φουντούκια. Βάζουμε το τελευταίο παντεσπάνι κρέμα (Κρατώντας λίγη για να καλύψουμε μετά τα πλαινα) και βάζουμε 1 ώρα στο ψυγείο.
Ετοιμάζω την γκαναζ
Σε κατσαρολάκι σε σιγανή φωτιά βάζουμε όλα τα υλικά και ανακατέυουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν . Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και μετά την στρώνουμε επάνω από την τούρτα. Αφήνουμε τουλάχιστον 2 ώρες στο ψυγείο να παγώσει.
Μετά ανοίγουμε την φόρμα καλύπτουμε με την κρέμα που είχαμε κρατήσει τα πλαινα και πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα φουντούκια
Στολίζουμε με σοκολατάκια που φτιαξαμε λιώνοντας κουβερτούρα και βάζοντας την σε φόρμες και σοκολατάκια Φερερο
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Αλεξάνδρα Κυριάκη-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”