Συνταγές
Η απόλυτη τούρτα FERRERO που θα γλείφεις τα δάχτυλά σου
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Ioanna Grammati – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΣ JoanArt”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το παντεσπάνι.
Παίρνουμε 6 αυγά τα χωρίζουμε και με τα ασπράδια φτιάχνουμε μαρέγκα.
Στους κρόκους ριχνουμε 1 φλιτζάνι ζάχαρη, άρωμα βανίλιας, 1 μπέικιν πάουντερ και τα χτυπάμε.
Με μία σπάτουλα παίρνουμε λίγο μαρέγκα και ανακατεύουμε μέσα στους κρόκους διαδοχικά με μισό ποτήρι του νερού αλεύρι κοσκινισμένο και μισό ποτήρι του νερού κακάο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς περίπου 5 λεπτά όχι πολύ γιατί θα ξεραθεί.
Για την κρέμα.
Χτυπάω 500 γρ. κρέμα γάλακτος σε σαντιγί.
Λιώνω σε μπεν μαρί 500 γρ. κουβερτούρα και αφήνω λίγο να κρυώσει.
Ενσωματώνω κουβερτούρα και σαντιγί.
Για το σιρόπι βράζω 1 φλιτζάνι ζάχαρη και ένα φλιτζάνι νερό και λίγο κονιάκ.
Αφήνω να κρυώσει.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χωρίζω το παντεσπάνι σε 3 δίσκους.
Παίρνω έναν δίσκο σιροπιάζω ελαφρώς και ρίχνω λίγο από την κρέμα.
Βάζω και πραλίνα σκόρπια από πάνω και μερικά φερέρο σπασμένα.
Συνεχίζω την ίδια διαδικασία και με τον δεύτερο δίσκο.
Τέλος καλύπτω με τον τρίτο δίσκο.
Σε κατσαρολάκι πάνω σε φωτιά βάζω 200 γρ. κουβερτούρα και 200 γρ. κρέμα γάλακτος να λιώσουν. Αφήνω να κρυώσει.
Καλύπτω με την γκανάζ την τούρτα μου.
Για την διακόσμηση.
Την φτιάχνετε όπως σας αρέσει.
Η συνταγή είναι από Ioanna Grammati – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΣ JoanArt”.
Χωρίς όρια, πειραματίσου με διάφορα υλικά και κάνε τους δικούς σου συνδυασμούς που σου αρέσουν!