Συνταγές
Μία πεντανοστιμη πάστα ferrero που σίγουρα θα την λατρέψετε
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Anastasia Kirou– “Χρυσές Συνταγές”.
Υλικά
Για το παντεσπάνι:
100 γρ ζάχαρη
3 αυγά
100 γρ αγελαδινό βούτυρο
100 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ
2 κτσ κακάο σκόνη
1 κτγ μπέικεν πάουντερ
1 βανιλίνη
50 γρ τριμμένο φουντούκι
170 γρ γάλα
Για την κρέμα:
800 ml κρέμα γάλακτος 38%λιπαρά
3 φερέρο ροσέ
400 γρ νουτέλα
Για το γλάσο:
200 γρ κουβερτούρα
100 γρ γάλα
Ταψί 35×27
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Σε ένα μπολ ρίχνουμε 100γρ ζάχαρη,3 αυγά, 100γρ αγελαδινό βούτυρο κρυο, 2κτσ κακάο και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε 100γρ αλεύρι, 1κτγ μπέικεν , 1 βανιλίνη, 50 γρ τριμμένο φουντούκι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Λαδώνουμε ένα ταψάκι 35×27 και προσθέτουμε το μείγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 10-13 λεπτά στους 180 c.
Βρέχουμε όσο είναι ζεστό με 170γρ κρύο γάλα.
Κόβουμε σε μικρά κομμάτια 3 σοκολατάκια φερέρο ροσέ.
Προσθέτουμε σε ένα μπολ 800ml κρέμα γάλακτος και την χτυπάμε πολύ καλά ώσπου να γίνει σαντιγί.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε 400γρ νουτέλα και ενσωματώνουμε περίπου το 1/3 από σαντιγί .
Την αφρατεύουμε καλά και την ενσωματώνουμε με την υπόλοιπη σαντιγί.
Προσθέτουμε τα κομματάκια φερέρο ροσέ και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Στρώνουμε την κρέμα πάνω από το παντεσπάνι.
Βάζουμε το γλυκό 1 ώρα στην κατάψυξη.
Φτιάχνουμε το γλάσο σπάζοντας σε κομμάτια 200γρ κουβερτούρα . Ρίχνουμε και 100γρ γάλα και τοποθετούμε το μπολ σκεπασμένο με μεμβράνη για 1 λεπτό σε φούρνο μικροκυμάτων.
Ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί τελείως η κουβερτούρα.
Το ρίχνουμε προσεκτικά πάνω σε όλη την επιφάνεια του γλυκού το αφήσουμε 1 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου ή στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί το γλάσο.
Η Συνταγή είναι από κ. Anastasia Kirou– “Χρυσές Συνταγές”.