Συνταγές
Απίθανο παγωτό και πολύ νόστιμο – Εύκολο και δροσερό για το καλοκαίρι που έρχεται
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Χριστινα Ταλιαδουρου – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
Ένα κιλό γιαούρτι στραγγιστο 10% λιπαρά.
Δύο κουτιά ζαχαρουχο γάλα 800 γρ.
Δύο τσίγκινα κουτιά φυτική κρέμα Μορφατ 500γρ.
Ένα βαζακι γλυκό κουταλιού βύσσινο 400γρ.
Εκτέλεση
Ένα σφηνάκι λικέρ βύσσινο η αν δεν έχετε τρεις βανίλιες η μία κουταλιά σούπας υγρή βανίλια. Εγώ έβαλα λικέρ δικό μου που είχα.
Μια πρέζα αλάτι στη μύτη από τα δάχτυλα γιατί το βοηθάει να μην πιάνει κρυσταλλακια και δεν χρειάζεται χτύπημα δεύτερη φορά με το μίξερ.
Τα υλικά πρέπει να είναι όλα κρύα από το ψυγείο. Ακόμη και το μπωλ που θα τα χτυπήσουμε, το βάζουμε για μισή ώρα πριν στην κατάψυξη.
Λοιπόν πρώτα χτυπάμε με το μίξερ την φυτική κρέμα καλά μέχρι να αφρατεψει. Μετά ρίχνουμε το ζαχαρουχο, το λικέρ, το γιαούρτι, το αλάτι και τα ξαναχτυπάω όλα μαζί αρκετά λεπτά μέχρι να φουσκώσουν.
Έπειτα ρίχνουμε μέσα το γλυκό βύσσινο μαζί με το σιρόπι του και τα ανακατεύω με το κουτάλι. Είναι έτοιμο για κατάψυξη. Το βαζουμε σε πλαστικά μπωλ παγωτού σκεπασμένα με καπάκι. Δεν χρειάζεται ξανά χτύπημα.
Έγινε νόστιμο. Το σερβιρουμε με σιρόπι βύσσινο.
3 κιλά σχεδόν έγινε
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Χριστινα Ταλιαδουρου – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”