Γλυκα
Απίθανη πάστα ταψιού σοκολάτα φράουλα που θα σας μαγέψει
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Ήρθε η ώρα να φτιάξουμε μια πολύ ωραία πάστα ταψιού που θυμίζει πολύ τη σοκολάτα kiss από το περίπτερο που όλοι τρώγαμε μικροί!!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Sotiria amor
Υλικά
για την βάση σοκολάτας
1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ σοκολάτα τριμμένο στο multi
2 κρέμες άνθος αραβοσίτου σοκολάτα, (είναι οι κρέμες που βράζουμε)
100gr. ζάχαρη
1lt. γάλα πλήρες
για την κρέμα φράουλα
200gr. σταγόνες σοκολάτας φράουλας
500ml. κρέμα γάλακτος για σαντιγί
για την γκανάζ
200gr. σοκολάτα κουβερτούρα 54% κακάο
200ml. κρέμα γάλακτος για σαντιγί
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε την συνταγή βάζοντας σε μία κατσαρόλα το άνθος αραβοσίτου σοκολάτας, τη ζάχαρι, και αφού ανακατέψουμε, αδειάζουμε το λίτρο του γάλακτος ανακατεύοντας.
Βάζουμε την κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε έως ότου να βράσει. Τότε κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την κουζίνα.
Αδειάζουμε στην κατσαρόλα το τριμμένο μπισκότο, ανακατεύουμε και αδειάζουμε το μίγμα αυτό σε ένα πυρέξ. Το στρώνουμε και το αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Επόμενο βήμα είναι η παρασκευή της κρέμας φράουλα. Βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι και το βάζουμε στο μάτι της κουζίνας. Μόλις πάρει βράση, το κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Αδειάζουμε την ζεστή κρέμα γάλακτος στο μπωλ με τις σταγόνες σοκολάτας φράουλα και ανακατεύουμε καλά. Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Χτυπάμε τα 300 γραμμάρια κρέμας γάλακτος και φτιάχνουμε μία σφιχτή σαντιγύ. Προσθέτουμε το μίγμα με την φράουλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το μίξερ.
Απλώνουμε ομοιόμορφα την κρέμα φράουλα επάνω από το γλυκό στο πυρέξ και το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Στη συνέχεια παρασκευάζουμε την γκανάζ σοκολάτα. Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι 200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος και μόλις πάρει βράση, το αδειάζουμε σε ένα μπωλ με την σοκολάτα κουβερτούρα την οποία έχουμε σπάσει σε μικρά κομμάτια.
Ανακατεύουμε έως ότου να έχουμε ένα ομοιόμορφο μίγμα. Αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Βγάζουμε το γλυκό από το ψυγείο και αδειάζουμε την γκανάζ. Την στρώνουμε και βάζουμε το πυρέξ στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.
Δείτε όλη την εκτέλεση αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο για την πιο νόστιμη “πάστα ταψιού σοκολάτα”:
Η συνταγή είναι από το κανάλι Sotiria amor