Συνταγές
Απίθανη, καλοφτιαγμένη τούρτα σοκολατίνα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Andriana Makis Prentza – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
6 αυγά
150 γρ.ζάχαρη
150 γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις+2 κ.γ κοφτά μπέικιν κοσκινισμένα
3 κ.σ κακάο
1 βανίλια
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα κανέλα σκόνη (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Χτυπάμε τ’αυγά με τη ζάχαρη να φουσκώσουν 2-3 λεπτά στο μίξερ.
Κοσκινίζουμε αλεύρι,μπέικιν,κανέλα και κακάο.
Προσθέτουμε τη βανίλια και το αλάτι και με σπάτουλα ανακατεύουμε προσεχτικά και τα στερεά υλικά.
Αδειάζουμε το μίγμα σε στρογγυλή αποσπώμενη φόρμα (αβουτύρωτη) 26-28 εκ.με λαδοκολα και ψήνουμε στους 180 για 20-25 λεπτά περίπου.
Αφήνουμε να κρυώσει πάρα πολύ καλά και μετά το χωρίζουμε σε 3 δίσκους με πριονωτό μαχαίρι.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΣ
2 κονσέρβες φυτική σαντιγί τύπου morfat
1 ζαχαρουχο γαλα ,250γρ κουβερτουρα λιωμενη
1 βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Χτυπάμε 5 λεπτά πολύ καλά τη φυτική σαντιγι και το ζαχαρουχο να αφρατέψουν και να φουσκώσουν
Προσθέτουμε τη βανίλια κ τη λιωμενη κουβερτουρα
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα νερό
1 βανίλια
χυμό μισού λεμονιου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Βράζουμε 1 λεπτό μονο μέχρι να λιώσει η ζάχαρη
Αφήνουμε να κρυώσει.
ΓΙΑ ΤΗ ΓΚΑΝΑΖ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
200 γρ.σοκολατα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
150 γρ.γάλα εβαπορέ
1 κ.σ μαργαρίνη
1 κ.σ μέλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Φέρνουμε το γάλα σε σημείο βρασμού και ρίχνουμε μέσα τη σοκολάτα και τη μαργαρίνη να λιώσουν και ρίχνουμε και το μέλι.Το μέλι ρευστοποιει και γυαλίζει τη γκαναζ και της δίνει και μια γλύκα
ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ
-Σε μια πιατέλα βάζουμε ενα τσέρκι 26-28 εκ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τοποθετουμε 1 δίσκο παντεσπάνι και Σιροπιάζουμε με πινέλο.
Χωρίζουμε την κρέμα στα 3 και ρίχνουμε το 1/3 της κρέμας.
Ξανά παντεσπάνι,σιρόπι και άλλο 1/3 της κρέμας. βάζουμε και τον 3 δίσκο παντεσπάνι,και βάζουμε το γλυκό κατάψυξη να μισοπαγώσει 1-2 ωρίτσες.
Αφαιρουμε το τσέρκι και καλυπτουμε με το τελευταιο 1/3 της κρέμας που έμεινε,πάνω και στα πλαινα της τουρτας.
Την βάζουμε πάλι κατάψυξη 30 λεπτά.
Περιχύνουμε με τη γκαναζ και καλυπτουμε και τα πλαινα της τούρτας.
Η Συνταγή είναι από κ. Andriana Makis Prentza – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.