Συνταγές
Ένα υπέροχο έδεσμα γρήγορο εύκολο και πεντανόστιμο – Αντζεμ πιλάφι με κανέλα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή από ” – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικα :
1 φλ. ρυζι καρολινα
5 φλ.νερο
6 κ.σ.κοφτες ζαχαρη ( εγω εβαλα καστανη)
3 μπαλες φιδε
1 κ.σ.λαδι.
Κανελα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βαζουμε το νερο με το ρυζι να βρασουν σε μετρια φωτια.
Εντωμεταξυ σε ενα τηγανι βαζω τον φιδε με το λαδι να καβουρδιστει.Ανακατευουμε συνεχεια για να μην καει μεχρι να παρει ενα ωραιο καστανο χρωμα.Αφηνουμε στην ακρη.
Ριχνουμε στο ρυζι και την ζαχαρη μολις το ρυζακι μας μαλακωσει αφηνουμε λιγο νερακι να εχει κατεβαζουμε απο την φωτια και αφηνουμε 10 λεπτα να ξεκουραστει και μετα ριχνουμε τον φιδε και ανακατευουμε.
Σερβιρουμε με κανελα και απολαμβανουμε
Νόστιμη συνταγή από ” – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Η απόλαυση δεν σταματά! Συνέχισε στην παρακάτω συνταγή για υπέροχα ρολάκια κανέλας, με κομπόστα! Εύκολα και απολαυστικά γλυκάκια
Η Συνταγή είναι από κ. Ιωαννα Μπελτσιδη– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
Μια σφολιάτα.
Δύο κ.σ.ζαχαρη(εγώ έβαλα καστανή).
Μια κ.γλ. κανέλα.
Μια κ.σ. λιωμένο βούτυρο ή μαργαρίνη.
Κομπόστα ψιλοκομμένη.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Περνάμε με ένα πινελακι ,το λιωμένο βούτυρο ,πάνω στη σφολιάτα.
Μετά ρίχνουμε την ζάχαρη, την κανέλα και την κομπόστα.
Την κάνουμε ρολακι και κόβουμε σε πάχος 4-5εκ.
Τα βάζουμε στο ταψί και τα ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 170-180για είκοσι λεπτά, ανάλογα με το φούρνο του καθενός.
Η Συνταγή είναι από κ. Ιωαννα Μπελτσιδη– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.