ΥΛΙΚΑ για ένα ταψάκι 24-26 εκ. διάμετρο
- 3 αυγά μεγάλα
- 100 γρ. γιαούρτι (όχι στραγγιστό)
- 25 γρ. βούτυρο λιωμένο (ή ελαφρύ ελαιόλαδο) + λίγο ακόμα για το ταψάκι και την επιφάνεια της πίτας
- 300 γρ. ανθότυρο, θρυμματισμένο
- 100 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
- 80 γρ. μέλι θυμαρίσιο, χλιαρό για να είναι ρευστό
- 2 καψουλάκια βανιλίνης
- 1 κ.γλ. κανέλα
- 100 γρ. φαρίνα που φουσκώνει + λίγο ακόμα για το ταψάκι
- 1/2 κ.γλ. μπέικιν
- 1 κ.γλ. σουσάμι για την επιφάνεια
Για το γαρνίρισμα
- Μέλι θυμαρίσιο
- Κανέλα
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις (ή στον αέρα)
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα αυγά,το γιαούρτι, το μέλι, την βανιλίνη και την κανέλα.
- Ανακατεύουμε καλά τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Προσθέτουμε το βούτυρο, το ανθότυρο και την φέτα και ανακατεύουμε και πάλι.
- Τέλος, προσθέτουμε σε δύο δόσεις την φαρίνα και το μπέικιν.
- Αλείφουμε με βούτυρο και αλευρώνουμε ελαφρά το ταψάκι.
- Ρίχνουμε μέσα το μείγμα και περιχύνουμε με λίγο βούτυρο λιωμένο (ή ελαιόλαδο).
- Πασπαλίζουμε με σουσάμι και βάζουμε στον φούρνο, στην μεσαία σχάρα.
- Ψήνουμε για 25-30 λεπτά ή μέχρι να δούμε ότι απέκτησε ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα κι ότι έχει ψηθεί εσωτερικά (δοκιμάζουμε όπως τα κέικς με ένα μαχαίρι ή ξυλάκι για σουβλάκια).