Συνταγές
ΑΜΑ ΣΑΣ ΑΡΕΣΟΥΝ ΤΑ ΕΚΛΕΡ, ΕΔΩ ΣΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ – ΣΠΕΣΙΑΛ ΓΕΥΣΤΙΚΗ ΤΟΥΡΤΑ ΕΚΛΕΡ!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Tzeni Tsanaktsidou -ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ ΕΚΛΕΡ:
Βαζουμε στην κατσαρολα στην εστια 1 ποτηρι νερου νερο με 3 κ.σ γεματες βιταμ να βρασει 2 λεπτα!Ριχνουμε μια πρεζα αλατι!!Και στην συνεχεια 1 ποτηρι νερου αλευρι και ανακατευουμε στο χαμηλο μεχρι να μαζευτει το μιγμα γυρω-γυρω απο την ξυλινη κουταλα
Το κατεβαζουμε και μεταφερουμε το μιγμα σε μπολ το αφηνουμε 3 λεπτα!Και ριχνουμε πρωτα 1 αυγο και ανακατευουμε. Συνεχιζουμε ριχνουμε 2 αυγο και ανακατευουμε
Συνεχιζουμε ριχνουμε 3 αυγο και ανακατευουμε
Τελος ριχνουμε 1 ασπραδι αυγου και ανακατευουμε
Βαζουμε λαδοκολα.στο τσερκι(28ν) και ριχνουμε μεσα το μισο μιγμα και το ισιωνουμε. Το ψηνουμε στους 180 βαθμους μεσαια σχαρα αντιστασεις για 40 λεπτα αναμμενο και 10 λεπτα σβησμενο τον φουρνο
Η ιδια διαδικασια και για το αλλο μιγμα
Τα βγαζουμε και τα αφηνουμε να κρυωσουν
ΚΡΕΜΑ:
Βαζουμε στην κατσαρολα 1 λιτρο γαλα με 5 κ.σ ζαχαρη να ζεσταθει
Εχουμε διαλυσει σε λιγο απο το κρυο γαλα 4 κ.σ.γεματες κορν φλαουρ με 2 κ.σ γεματες αλευρι και τα ριχνουμε στο ζεστο γαλα
Ανακατευουμε και οταν πηξει την κατεβαζουμε και προσθετουμε μεσα 1 βανιλια και 50 γρ βιταμ!Αφηνουμε να κρυωσει ανακατευοντας την
ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:
Βαζουμε στο τσερκι το μια βαση εκλερ ριχνουμε την κρεμα την ισιωνουμε και τοποθετουμε πανω της την αλλη βαση εκλερ
ΓΛΑΣΣΟ:
Ζεσταινουμε 200 γρ πληρες κρεμα γαλακτος με 190 γρ κουβερτουρα ανακατευουμε να γινει λεια την κατεβαζουμε και ριχνουμε μεσα 1 κ σ βιταμ ανακατευουμε αφηνουμε λιγο θερμοκρασια δωματιου και τελος την ριχνουμε πανω στην τουρτα εκλερ
Για διακοσμηση ψιλοκομμενο καρυδ
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Tzeni Tsanaktsidou -ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”