Συνταγές
Βγήκε τόσο νόστιμο φαγητό,θα το καθιέρωσω! Ιδέα για γεμιστή κολοκύθα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Ελένη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
Μια πορτοκαλί κολοκύθα δύο με τρία κιλά
Ένα μεγάλο κρεμμύδι
350 γρ. Ρύζι Καρολίνα (τα 3/4 του πακέτου περίπου)
Μια χούφτα κάσιους κοπανισμενα
Μια χούφτα σταφίδες ξανθές
200 γρ κιμά μοσχαρίσιο
Την ψίχα από την κολοκύθα
Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα,σκόνη σκόρδο, κανέλα,μισό κύβο λαχανικών
Ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βήμα πρώτο, καθάρισα εξωτερικά κ εσωτερικα την κολοκύθα. Τσιγαρισα το κρεμμύδι ψιλοκομμένο κ μετά έριξα τον κιμά κ τον τσιγαρισα κ αυτόν. Έπειτα έριξα την ψίχα από την κολοκύθα ψιλοκομμένη κ αυτή κ τσιγαρισα μέχρι να καραμελωσουν.
Έπειτα τις σταφίδες,τα κάσιους,τα καρυκεύματα κ τέλος το ρύζι. Έριξα ένα ποτήρι νερό κ σιγοεβρασα. Το ρύζι όχι να γίνει,να κρατάει αρκετά. Αλάτι,πάπρικα κ λάδι εξωτερικά από την κολοκύθα,αλάτι από μέσα κ τη γέμισα.
Έβαλα το καπάκι κ την εψησα κάπου μιάμιση ώρα στην αρχή για μισή ώρα στους 200 κ μετά στους 170 βαθμούς.
Η Συνταγή είναι από Ελένη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Οι νόστιμες συνταγές δεν σταματάνε.. ΔΕΣ άλλη μια εξαιρετική πρόταση για αλμυρά muffins κολοκυθιού
Η Συνταγή είναι της κ. Άννα Αλεβιζοπούλου-Βρυνιώτη – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές“
ΥΛΙΚΑ
3 κολοκύθια τριμμένα στη χοντρή πλευρά του τρίφτη (να τα έχουμε στύψει καλά)
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
300 γρ. φέτα τριμμένη
1 φλυτζάνι τσαγιού αλεύρι
ελαιόλαδο
2 αβγά
1 κ. σ. μπέικιν πάουντερ
1-2 κ.γ. αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
δυόσμο
άνηθο
λίγο ελαιόλαδο για το άλειμμα της φόρμας
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά με τελευταίο το αλεύρι και το μπεικιν.
Αλείφουμε τις φόρμες για muffins με λίγο ελαιόλαδο και μοιράζουμε το μείγμα περίπου μέχρι τα 2/3 και λίγο παραπάνω.
Ψήνουμε για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να φουσκώσουν τα muffins και να ροδίσουν στην επιφάνεια.
Η Συνταγή είναι της κ. Άννα Αλεβιζοπούλου-Βρυνιώτη – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές“