Συνταγές
Πολύ ωραίο φαγητό πεντανόστιμο αγριογούρουνο στιφάδο!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Γιούλα Λαμπρογεωργου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1,5 κιλό αγριογούρουνο
2 κιλά κρεμμύδια για στιφάδο
4 σκελίδες σκόρδο
4 δαφνόφυλλα
10 κοκους μπαχάρι
1 κγ πάπρικα γλυκιά
1 ξυλάκι κανέλλα
Αλάτι
Πιπέρι
1 κσ ζάχαρη
Ελαιόλαδο
2 κσ πελτέ ντομάτας
1 ποτηράκι ξύδι
1 κσ αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε κομμάτια το κρέας και το βάζουμε σε ένα μπολ μέσα στο ψυγείο όλο το βράδυ με ένα ποτηράκι κρασιού ξύδι και 1 κσ αλάτι νερό για να βγάλει το αίμα. Την άλλη μέρα πλένουμε το κρέας το αφήνουμε να στραγγίσει.
Βάζουμε το ελαιόλαδο στην χύτρα σωταρουμε το κρέας προσθέτουμε το σκόρδο τα δαφνόφυλλα το μπαχάρι τη πάπρικα το πιπέρι το αλάτι το ξύλο κανέλας το πελτέ ντομάτας τη ζάχαρη.
Ρίχνουμε ζεστό νερό τόσο όσο να καλύψουμε το κρέας και λίγο παραπάνω. Κλείνουμε τη χύτρα και βράζουμε για 30 λεπτά. Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και τηγανίζουμε ελαφρά τα κρεμμυδάκια.
Τα ρίχνουμε μέσα στο μισό βρασμένο κρέας κλείνουμε το καπάκι της χύτρας βράζουμε για 30 λεπτά ακόμη.
(Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια κάτω από τον απορροφητήρα για να μην μας καίνε )
Η Συνταγή είναι από Γιούλα Λαμπρογεωργου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για υπέροχο και πεντανόστιμα μαγειρεμένο κοτόπουλο στιφάδο στο φούρνο.
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 κοτοπουλο ..15 μεγ κρεμμυδια κομμένα στα τέσσερα.. 1κουτ της σουπας πελτε.. 3-4 κουτ σούπας σπιτικη σαλτσα.. 2-3 μπαχαρια… 2 δαφνοφυλλα 1 κανέλα… αλατι κ πιπερι,λιγο λαδι για το τσιγαρισμα!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τσιγαριζουμε σε τηγάνι το κοτοπουλο μαζι με τα μπαχαρια με λιγο λαδι μέχρι να θωρακιστεί από όλες τις πλευρές…,βαζουμε τα δαφνοφυλλα,το αλατι και το πιπερι και δύο σκελίδες σκόρδο σε κομμάτια..
τοποθετούμε το κοτόπουλο στο ταψί και περνάμε ελαφρώς και τα κρεμμύδια
τα βάζουμε όλα μαζί ρίχνουμε λίγο νεράκι και ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να γίνει το φαγητό και να δέσει η σάλτσα… ψήνουμε στους 220 σε αντιστάσεις.
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.