Γλυκα
Αγαπημένο κανταΐφι σε ατομικό φορμάκι – απλά υπέροχα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Tatjana Mico – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
500γρ κανταιφι
300 γρ φρέσκο βούτυρο
100γρ ψιλοκομμένο φυστίκι Αιγινησ για πασπαλίζουμα
Για την γεμίση
250γρ καρδιά κοντροκομενο
1/2κγ γαρίφαλο
1κγ κανέλα
1 κσ Ζαχαρί
1κσ φρυγανια
1 βανίλια
Για σιρόπι
4 φιλτζανι ζάχαρη
3 φιλτζανι νερο
2 ξύλα κανελα
8 γαρίφαλα
Φλούδα 1 πορτοκαλί
Χυμό του μισό λεμόνι
2 κουτάλι μέλη
2 βανίλια
Εκτελεση
Πρώτα έβρασα το σιρόπι όλα τα υλικά μαζί για 5″ από την ώρα που αρχίζη να βρασι το αφήνουμε να κρυώσει. Συνεχίζουμε με την γεμίσει το ανακατεύουμε όλα σε ένα μπολ.
Μετά βουτερωνουμε όλα τα φορμακια συνεχίζουμε με το κανταΐφι που το ανοίγουμε καλά και βάζουμε στουσ αλουμινίου φόρμες το κανταΐφι γεμίσει το κλείνουμε καλά και το βάζουμε στο ταψί
Στο τέλος ρίχνουμε κάθε φόρμα ένα κουτάλι βουτυρο και το ψήνουμε στους 170* για 45″ το βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και το σιροπιασουμε με το κρύο σιρόπι στο τέλος το πασπαλίζουμε με φυσικά Αιγινησ
Η Συνταγή είναι από Tatjana Mico – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια πεντανόστιμη συνταγή για εξαιρετικότατο κανταΐφι με ολόκληρο φυστίκι
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Σοφια Ζαννίκου- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
έχουμε λιώσει 250 γρ βούτυρο φρέσκο πρόβειο,μισο από 500 γρ φυλλο κανταΐφι το απλώνουμε σε ταψάκι μας,ρίχνουμε Αίγινης να καλύψουμε την επιφάνεια του φύλου, απο πανω κλεινουμε με το υπόλοιπο κανταΐφι και ρίχνουμε το βούτυρο σε ολη την επιφάνεια κουταλιά κουταλιά
Ψήνουμε 1 ωρα στους 160 αερα,εχουμε βρασει το σιρόπι 4 λεπτά 3 κούπες ζάχαρη 2,5 νερο λίγο κανέλα και μισο λεμόνι αφου το κατεβάσουμε,το περιχύνουμε μολις βγει από το φούρνο με χλιαρό προς κρυο το σιροπι
Καλή όρεξη και καλή επιτυχία! Το κανταΐφι είναι έτοιμο !
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Σοφια Ζαννίκου- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”