Συνταγές
Αγαπημένο και πετυχημένο γλυκό κολοκύθι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 κολοκυθα ασπρη για γλυκο
ασβεστονερο ,Ξυνο, Ζαχαρη, νερο. Αμυγδαλα.Βανιλιες αρμπαρόριζα
Εκτέλεση
Καθαριζουμε το κολοκυθι και το κοβουμε σε κομματια .Εχουμε διαλυσει τον ασβεστη σε νερο τον σουρωνουμε και τον αδειαζουμε σε λεκανη προσθετοντας και νερο.Βαζουμε μεσα τα κομματια απο το κολοκυθι και το αφηνουμε περιπου 2με 3 ωρες.
Το βγαζουμε και το πλενουμε πολυ καλα.Βαζουμε νερο σε κατσαρολα και μολις ζεσταθει ριχνουμε μεσα το κολοκυθι μολις παρει βρασει το χυνουμε το νερο και βαζουμε καθαρο και ξαναβραζουμε παλι.Αυτο το κανουμε τρεις φορες.Το βαζουμε μετα σε λεκανη με νερο και ριχνουμε το ξυνο .Το αφηνουμε περιπου 30 λεπτα .
Στη συνεχεια το ριχνουμε σε σουρωτηρι και το αφηνουμε να στραγγισει καλα .Βαζουμε σε καθε ενα κομματι απο ενα αμυγδαλακι..Βαζουμε σε μια κατσαρολα τη ζαχαρη με το νερο να παρει μια βραση και ριχνουμε το κολοκυθι τις βανιλιες κ τα φυλλα της αρμπαρόριζας .
Το αφήνουμε ενα βραδυ και δενουμε το σιροπι την επομένη.Για 30 κομματια κολοκυθι 1 κιλο ζαχαρη με 1,5 ποτηρια νερο.
Η Συνταγή είναι από Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.