Συνταγές
Αγαπημένες σούπες – κοτόσουπα και τραχανάς νηστίσιμος για σήμερα!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Μαιρη Κεχαγια Σαλωνη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βαζουμε το στήθος απ το κοτοπουλο στην κατσαρόλα να βράσει και το ξαφριζουμε
Βάζουμε λάδι και λίγη φυτινη, αλάτι και πιπερι ασπρο
Όταν εχει σχεδόν γίνει το κρέας βγάζω και το ” τσατσαλιζω”(κόβουμε σε μικρά κομμάτια) και βάζω και τον φιδέ
Αφήνουμε να χυλωσει και αβγοκοβω με 1 αβγό και χυμό από 1 λεμόνι
Ο τραχανάς με λαχανικά απ τα χεράκια της μανούλας μου: Βάζουμε 2 κούπες βραστό νερό, λίγο αλάτι & λάδι και 6 κουταλιές τραχανά
βράζουμε για 8-10 λεπτά
Βάζουμε τυράκι νηστίσιμο και σερβίρουμε
Η Συνταγή είναι από Μαιρη Κεχαγια Σαλωνη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή ..
Έτοιμος και ο ξινός τραχανάς για τον φετινό χειμώνα
Η Συνταγή είναι από κ. Ioanna Koulouri– “Χρυσές Συνταγές”.
ΥΛΙΚΑ
3 λιτρα γάλα πρόβειο ή κατσικίσιο 2 κουταλιές σούπας αλάτι και 5-6 κιλά αλεύρι σκληρό.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα με το αλάτι ανακατεύουμε και αφήνουμε σκεπασμένο, για 4 μέρες να ξυνησει και να περνει την μορφή γιαουρτιού.Σε μία μεγάλη λεκάνη ρίχνουμε το γάλα και το αλεύρι και ζυμώνουμε πολύ καλά και να γίνει μία σφιχτή ζύμη μπορούμε να την πάμε σε ζυμωτηριο για πιο καλά .
Απλώνουμε καλά σε κομμάτια τον τραχανά για να αρχίζει να ξεραίνεται τον αφήνουμε λίγο να ξεραθεί τον γυρνάμε να πάρει και από την άλλη μερια.Αρχιζουμε να τρίβουμε το τραχανά στον αργελογο με κυκλικές κινήσεις και τον απλώνουμε σε μία επιφάνεια στρωμένη να στεγνώσει να ξεραθεί τον γυρνάμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα τον αφήνουμε για 10 μερες και μετά στον ήλιο σε μία μαξιλαροθήκη για 1 μήνα
Η Συνταγή είναι από κ. Ioanna Koulouri– “Χρυσές Συνταγές”.