Συνταγές
Αγαπημένα σταφιδόψωμα – από παιδί θυμάμαι που μας τα έκανε η γιαγιά !
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Παλμιρα Αριστου – “Χρυσές Συνταγές”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
σε μια λεκάνη ελιωσα δυο φακελάκια ξερη μαγια με 350 γραμ χλιαρό νερο
προσθετουμε 80 γραμ μαργαρίνη 100 γραμ ζαχαρη μια βανιλια ενάμισι κουταλακι κανελα ,650 γραμ αλευρι και ζυμωνω ολα μαζι
τελος προσθετουμε δυο κουπες τσαγιου σταφιδες… αφηνουμε να φουσκωσει
έπειτα τα κανουμε μπαλάκια οσο μεγεθος θελω περναμε αυγο και αφηνουμε παλι για λιγο
ψηνουμε στους 180 μεχρι να ροδίσουν
Η Συνταγή είναι από Παλμιρα Αριστου – “Χρυσές Συνταγές”.
Ελάτε μαζί μας να δοκιμάσετε άλλη μια καταπληκτική συνταγή για υπέροχα φτιαγμένα αφράτα και νόστιμα σταφιδόψωμα νηστίσιμα με πορτοκαλί
Η Συνταγή είναι από κ. Αφροδίτη Λόκου– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
250 γρ ζάχαρη
200 γρ γάλα χλιαρό αμιγδαλου
200 γρ ηλιέλαιο
200 γρ πορτοκαλί χυμό
Μισό κουταλάκι του γλυκού σόδα
1 μπεκιν
2 βανίλια
1 κιλο αλεύρι για όλες τις χρήσεις
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνουμε το γάλα με την ζάχαρη ανακατεύουμε ρίχνουμε το λάδι το χυμό μαζί με την σόδα της βανίλια το μπεκιν το αλεύρι
Ζυμώνουμε βάζουμε 200 γρ σταφίδα μαύρη και λίγο κανέλα τα πλάθουμε τα αλοιφουμε με νερό και άμα θέλετε λίγη ζάχαρη μαύρη από επάνω τα ψήνουμε σε εκατό ογδόντα βαθμούς Κελσίου αέρα μέχρι να ροδίσουν
Η Συνταγή είναι από κ. Αφροδίτη Λόκου– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.