Συνταγές
Ίσως η πιο γευστική τάρτα μήλου που υπάρχει
Η Συνταγή είναι από Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
Υλικά Ζύμης:
200 γρ βούτυρο μαλακό,2 αυγά,140 γρ ζάχαρη,1 βανίλια,300 γρ αλεύρι! Υλικά Κρέμας:680 γρ γάλα φρέσκο,100 γρ ζάχαρη,45 γρ Κάστερ παουντερ,1 κ δ αλεύρι,3 κρόκοι αυγών,1 βανίλια,60 γρ βούτυρο
Ζύμη Εκτελεση:
Βάζουμε στο μπολ το βούτυρο,την ζάχαρη,και την βανίλια και τα ανακατεύουμε
Ρίχνουμε τα αυγά και ανακατεύουμε
Τέλος προσθέτουμε σιγα-σιγα το αλεύρι και ζυμωνουμε
Βουτυρωνουμε καλά την φόρμα μας, βάζουμε το μίγμα μέσα και το πατάμε καλά κάτω πλάγια!Το τρυπάμε παντού με πηρούνι
Ψήνουμε στους 200 β προθ αντισ μεσαία σχάρα για 20 λεπτά φυσικά τον φούρνο του καθενός
Εκτέλεση Κρέμας:
Βάζουμε όλα τα υλικά στην κατσαρόλα τα ανακατεύουμε και βάζουμε την κατσαρόλα στην εστία στο χαμηλό
Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει
Την κατεβάζουμε και ρίχνουμε το βούτυρο ανακατεύουμε καιτην μεταφέρουμε σε ένα μπολ,και την σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη! Αφήνουμε να κρυώσει και την βάζουμε στο ψυγείο
Την βγάζουμε από το ψυγείο την αφρατευουμε με το μίξερ και την ρίχνουμε πάνω στην τάρτα! Απάνω έβαλα έτοιμη κονσέρβα με μήλα που είναι ειδικη για τάρτα
Μπορούμε να φτιάξουμε με μηλα-ζαχαρη-ζελατινη!
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!!
Η Συνταγή είναι από Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
Ρίξε μια ματιά σε άλλη μία εξαιρετική πρόταση για συγκλονιστική Τάρτα μήλου στο τηγάνι
Υλικά
150 γραμμάρια αλεύρι
2 αυγά
200 ml γάλα
1 μεγάλο μήλο ή 2 μικρά
1/2 κουταλιά κανέλλα σκόνη
1 πρέζα αλάτι
1 λεμόνι
15 γραμμάρια βούτυρο
2 κουταλιές γλυκού μέλι
Λίγη ζάχαρη άχνη για διακόσμηση
Εκτέλεση
Πλύντε το λεμόνι και βγάλτε το ξύσμα
Καθαρίστε τα μήλα και κόψτε τα σε φετούλες
Ραντίστε τα με χυμό λεμονιού να μην μαυρίσουν
Σε ένα μπολ ανακατέψτε τα αυγά, τη ζάχαρη, το γάλα, το αλεύρι, το αλάτι, την κανέλλα και το ξύσμα λεμονιού,
Βάλτε και τα μήλα
Ζεστάνετε το βούτυρο σε ένα βαθύ τηγάνι, με βαρύ πάτο
Ρίξτε μέσα όλο το υλικό μαζί και ψήστε το για 5 λεπτά από κάθε πλευρά
Οταν είναι έτοιμο, τοποθετήστε το γλυκό σε πιατέλα, ρίξτε το μέλι και την ζάχαρη άχνη