Συνταγές
Ήρθαν τα πιο αφράτα και τέλεια σταφιδόψωμα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Γιούλα Λαμπρογεωργου-ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΛΙΓΑ ΥΛΙΚΑ”
ΥΛΙΚΑ
100 γρ νερό
2 φακελάκια μαγιά
135 γρ γάλα φρέσκο ( χλιαρό)
650 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
125 γρ χυμό πορτοκαλιού
1 κσ κανέλα
110 γρ ζάχαρη
80 γρ μαργαρίνη ή καλαμποκέλαιο
200 γρ σταφίδες μαύρες
1 αυγό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το νερό τη μαγιά το γάλα το χυμό πορτοκαλιού την κανέλα και τη ζάχαρη προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι και ζυμώνουμε. Ρίχνουμε τη μαργαρίνη λιωμένη τις σταφίδες και ζυμώνουμε για λίγο.
Σκεπάζουμε τη ζύμη με μια πετσέτα και αφήνουμε για μισή ώρα να διπλασιαστεί σε όγκο. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 12 μπαλάκια (120 γρ το εάν) Πλάθουμε τα σταφιδόψωμα και τα βάζουμε στο φούρνο στους 35 – 40 βαθμούς στις αντιστάσεις για 40 λεπτά να διπλασιαστούν σε όγκο. Τα αλείφουμε με αυγό το οποίο το έχουμε χτυπήσει με λίγο νερό και ψήνουμε στις αντιστάσεις στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά.
Αν έχετε κουζινομιχανη ανακατεύουμε όλα μαζί τα πρώτα 7 υλικά και προσθέτουμε τη μαργαρίνη με τις σταφίδες. Εγώ τα έκανα με το χέρι και έβαλα ξανθές σταφίδες.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Γιούλα Λαμπρογεωργου-ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΛΙΓΑ ΥΛΙΚΑ”