Συνταγές
Έτοιμο το λάχανο τουρσί.. τόσο απλά και εύκολα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Anna Kassandra – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Το λάχανο που μου περισσεύει το κόβουμε σε λεπτά κομμάτια, μετά γεμίζουμε τα βάζα
βάζουμε γάρο μέχρι τη μέση και λίγο παραπάνω
κλείνουμε με το καπάκι καλά
τα βάζουμε σε κατσαρόλα πανό σε πετσέτα να βράζουν για 15/20 λεπτά περίπου.
Τα βγάζουμε και τα γυρνάμε ανάποδα( με το καπάκι πρως τα κάτω) ώσπου να κρυώσουν
Μετά τα συντηρουμε στην αποθήκη
ΥΛΙΚΑ
Λάχανα αφράτα ( όχι σφιχτά).
Θαλασσινό αλάτι
Παντζάρια για χρώμα
Δοχείο για το λάχανο ( βαρέλι πλαστικό)
Νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τα κοτσάνια από τα λάχανα όπως είναι ολόκληρα και τα πρώτα φύλλα από έξω.
Γεμίζουμε το κενό από το κοτσάνι με θαλασσινό αλάτι και τα στρώνουμε ένα ένα μέσα στο δοχείο. Εκεί που μένει κενό κόβουμε τα λάχανα στη μέση( η ακόμα και σε μικρότερα κομμάτια- είναι ότι καλύτερο για της πίτες).
Βάζουμε τα παντζάρια καθαρισμένα και κομμένα και από πάνω στα λάχανα βάζουμε ακόμα περιπου δυο χούφτες θαλασσινό αλάτι. Γεμίζουμε με νερό μέχρι πάνω και κλείνουμε καλά το καπάκι.
Μέρα παρά μέρα κουνάμε το δοχείο καλά για να μπορεί να ανακατευτεί καλά το αλάτι. Μετά τη δέκατη μέρα δοκιμάζουμε…
Η Συνταγή είναι από Anna Kassandra – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.