Συνταγές
Έξοχο φαγάκι – Κεφτεδάκια με πατάτες
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Matula Giasirani – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
500 γρ. κιμάς
2 αυγά
4 κουτ. σ. βρόμη
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
Μαϊντανό κατά βούληση
Ανθό αλατιού – πιπέρι
1 πρέζα κύμινο – προαιρετικά
1/2κουτ. γ. Μπέικιν Πάου ντερ
2 κουτ. σ. ελαιόλαδο
4 πατάτες
Εκτέλεση:
Σε μπολ – Μπασίνα – βάζουμε τον κιμά, το κρεμμύδι και τον μαϊντανό ψιλοκομμένα στο μπλέντερ, τα αυγά την βρόμη, αλάτι – πιπέρι , το κύμινο – αν βάλουμε- το Μπεικιν Πάου ντερ, το ελαιόλαδο, φοράμε τα γάντια μας και ζυμώνουμε τον κιμά μας, πλάθουμε σε ισομεγέθη, μπάλες,
αραδιάζουμε επάνω σε δίσκο και βάζουμε τους κεφτέδες μισή ώρα στο ψυγείο να ξεκουραστούν.
Ξεφλουδίζουμε κόβουμε τις πατάτες στο σχήμα που μας αρέσει και τις αλατίζουμε .
Τέλος, ψητοτηγανίζουμε τους κεφτέδες, και τις πατάτες μας, στους 180 βαθμούς κελσίου στον αέρα, επάνω σε ταψιά στρωμένα με λαδόκολλες στον φούρνο, η στην φριτέζα μας, η τηγανίζουμε στο τηγάνι, μέσα σε μπόλικο λάδι.
Ότι και να επιλέξουμε, σίγουρα θα έχουμε ένα πεντανόστιμο, αγαπημένο, και γευστικό πιάτο.
Η Συνταγή είναι από Matula Giasirani – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για αφράτα και λαχταριστά κεφτεδάκια – ζηλευτά
Η Συνταγή είναι από κ. Elena Psillia– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
3 φέτες ψωμί
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 κσ μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κσ δυόσμο ψιλοκομμενο
1 αυγό
2 κσ λευκό ξύδι
Ρίγανη
Κουρκουμά
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιολαδο
Αλεύρι για το τηγάνισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε μεγάλο μπωλ βάζουμε το κιμά. Προσθέτουμε όλα τα υλικά μας και ζυμώνουμε πολύ καλά. Κλείνουμε με διαφανή μεμβράνη και βάζουμε το κιμά στο ψυγείο για περίπου 20 λεπτά.
Βγάζουμε από το ψυγείο και πλάθουμε κεφτεδάκια στο μέγεθος που θέλουμε. Τα παίρναμε από το αλεύρι και τιναζουμε ελαφρά να φύγει το περίσσιο.
Ζεσταίνουμε ελαιόλσδο και τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα περίπου 4 λεπτά από κάθε πλευρά. Τοποθετούμε σε πιατέλα με χαρτί κουζίνας να απορροφήσει το περιττό λάδι
Η Συνταγή είναι από κ. Elena Psillia– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.