Συνταγές
Ένα χριστουγεννιάτικο στεφάνι με σφολιάτα που θα ενυπωσιάσει
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Litsa Kokkoni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 Φύλλο σφολιάτας
200 γρ τυρί κρέμα
2 με τρεις κουταλιές γιαούρτι
1 πρέζα σκόνη σκόρδο
4 ή 6 φέτες καπνιστό σολομό αναλόγως το μέγεθος ή γαλοπούλα καπνιστή (εγώ έβαλα γαλοπούλα)
1 καρότο βρασμένο ίσα να μαλακώσει λίγο και κομμένο κυβακια
2 με 3 φασόλια βρασμένα ίσα να μαλακώσουν
Μερικές φουντιτσες κουνουπίδι βρασμένο για 2 με τρία λεπτά
Λίγο μάραθο ή ανιθο
Μερικά σποράκια ροδιού
1 πιπεριά κόκκινη
Μία ελιτσα μαύρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανοίγουμε τη σφολιάτα και απλώνουμε το τυρί κρέμα, βάζουμε στη μισή επιφάνεια το σολομό ή τη γαλοπούλα και τυλιγουμε σε ρολό. Κόβουμε σε 12 ίσα κομμάτια τα τοποθετούμε σε στρογγυλό ταψί με χαρτί ψησίματος και ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου για 20 λεπτά περίπου με αέρα.
Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.
Το τοποθετούμε σε μια μεγάλη πιατέλα( εγώ δεν το έβγαλα και όταν το ετοίμασα δεν μπόρεσα να το βγάλω)
Αλείφουμε επάνω το κάθε κομματάκι με λίγο τυρί κρέμα. Στην υπόλοιπη κρέμα ανακατεύουμε το γιαούρτι με τον μάραθο ψιλοκομμένο και τη σκόνη σκόρδου, την βάζουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικης και βγάζουμε ροζετες σε κάθε κομμάτι σφολιάτας.
Τοποθετούμε επάνω στις ροζετες τα καρότα, τα φασολάκια, τις φουντιτσες κουνουπιδιου και τα σποράκια ροδιού.
Πλένουμε και σκουπιζουμε την πιπεριά, την κόβουμε σε τριγωνικα κομμάτια και φτιάχνουμε τον φιόγκο στην μέση βάζουμε την μισή ελιά και πασπαλίζουμε με τον μάραθο.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!!
Η Συνταγή είναι από Litsa Kokkoni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.