Γλυκα
Ένα εύκολο γλυκό ψυγείου που θυμίζει μαμά! Μια δοκιμή θα σας πείσει!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Το αγαπημενο γλυκο των παιδικων μας χρονων!! Ωραίο χρώμα , γεύση και δροσιά στη ζωή μας με αυτό το γλυκό ψυγείου!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Dimitris Michailidis
Υλικά
1 φέτα παντεσπάνι
λίγο γάλα ή σιρόπι ζάχαρης
500 ml. γάλα
120 γρ. ζάχαρη
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
40 γρ. κορν φλάορ
400 ml. νερό
1 φάκελος ζελέ με άρωμα φράουλα Mac Magic
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε το παντεσπάνι με ένα στρογγυλό τσέρκι 20 εκατοστών.
Αλείφουμε με το πινέλο και με το γάλα ή το σιρόπι ζάχαρης το παντεσπάνι.
Βάζουμε μία κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το μισό κιλό γάλα, τη ζάχαρι, το εκχύλισμα βανίλιας, το κορν φλάουρ, και ανακατεύουμε μέχρι να βράσει και να γίνει κρέμα.
Αδειάζουμε την κρέμα επάνω από το παντεσπάνι ομοιόμορφα και βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο για 15 λεπτά.
Βράζουμε σε ένα μπρίκι 200 γραμμάρια νερό και το αδειάζουμε κατόπιν σε ένα μπωλ.Προσθέτουμε ένα φάκελο ζελέ με άρωμα φράουλα και ανακατεύουμε να διαλυθεί καλά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα 200 γραμμάρια κρύο νερό και το αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 10 λεπτά.
Αδειάζουμε το ζελέ με μία κουτάλα επάνω από την κρέμα, αφού βγάλουμε τη φόρμα από το ψυγείο.
Ξαναβάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο για περίπου 3 ώρες.
Μετά από αυτές τις ώρες, ξεφορμάρουμε το γλυκό ζεσταίνοντας ελαφρώς τη φόρμα με το σεσουάρ.
Για να διαλέξεις την επόμενη ξεχωριστή συνταγή σου για “γλυκό ψυγείου” ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ !
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής ΕΔΩ:
Η συνταγή είναι από το κανάλι Dimitris Michailidis