Συνταγές
Υπέροχο δροσερό και πανέμορφο γλυκό με καρπούζι που θυμιζει καλοκαίρι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Stavroula Giannoulh – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
Για το κόκκινο μέρος
-καρπούζι χωρίς κουκούτσια
-αλεσμένο σε μπλέντερ
-3 ποτήρια
-1 ποτήρι καυτό νερό
-σταγόνες σοκολάτας
-φύλλα ζελατίνης 7 τεμάχια
-5 κτσ. ζάχαρη ή όση θέλετε
Για λευκό και πράσινο
-1 ζαχαρούχο
-φύλλα ζελατίνης 7 τεμάχια
-200 γρ. γάλα εβαπορέ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μουσκεύω τα φύλλα ζελατίνης σε ένα φλυτζάνι με κρύο νερό.
Αλέθω και έχω έτοιμο το καρπούζι, προσθέτω ζάχαρη.
Βγάζω τα φύλλα τα βάζω σε φόρμα με το καυτό νερό να λιώσουν καλά.
Και το προσθέτω στο καρπούζι.
Ανακάτεμα καλό.
Βάζω στο ψυγείο, ανακατεύω κάπου κάπου να πήξει σωστά.
Μόλις πάει να πήξει βάζω τις σταγόνες σοκολάτας.
Σε μπωλ ρίχνω το ζαχαρούχο.
Τα φύλλα ζελατίνης (που τα μουσκεύουμε πάντα σε κρύο νερό).
Στο κουτί από το ζαχαρούχο ρίχνω καυτό νερό και βάζω τα φύλλα ζελατίνης να λιώσουν ανακατεύοντας.
Το ρίχνω στο ζαχαρούχο και προσθετω και το γάλα.
Ανακατεύω καλά.
Κρατώ μια ποσότητα σε άλλο μπωλ.
Λιγότερο από το μισό.
Αφού πήξει το τζελ καρπουζιού ρίχνω το λευκό.
Το άλλο το κρατώ εκτός ψυγείου, προσθέτω πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής.
Όσο να μοιάζει καρπουζιού.
Μόλις σταθεροποιηθεί το λευκό, ρίχνω το πράσινο και αφήνω να παγώσουν καλά.
Ξεφορμάρω βάζοντας για πολύ λίγο σε ζεστό νερό την φόρμα.
Η συνταγή είναι από Stavroula Giannoulh – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.