Συνταγές
Ένα γρήγορο γλυκάκι ψυγείου που από γεύση σκίζει
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Γιάννης Αραμπατζής”
Υλικά
2 πακέτα μπισκότα γεμιστά με σοκολάτα Παπαδοπούλου
8-10 μπανάνες
1 κουτί κονσέρβα κομπόστα ανανά
2 κρέμες κουτιού μόρφατ
Εκτέλεση
Αφήνουμε τα μπισκότα σε θερμοκρασία δωματίου να μαλακώσουν ώστε να μπορέσουμε να τα ξεκολλήσουμε εύκολα.
Παίρνουμε μια πιατέλα και στρώνουμε εκείνα που έχουν τη κρέμα πάνω.(Η κρέμα να κοιτάζει προς τα πάνω)
Ξεφλουδίζουμε τις μπανάνες,τις κόβουμε σε σε 3 οριζόντιες φέτες.Στρώνουμε τις μπανάνες πάνω στα μπισκότα.
Σε ένα μπολ βάζουμε τις κρέμες κουτιού και τις χτυπάμε καλά με το μίξερ ώστε να αφρατέψουν καλά και να γίνουν σαντιγί.
Απλώνουμε μία παχειά στρώση επάνω στις μπανάνες και από πάνω καλύπτουμε με τα υπόλοιπα από τα μπισκότα.
Ανοίγουμε το κουτί της κονσέρβας ανανά και με ένα πιρούνι πιάνουμε ένα ένα τα κομμάτια και τα τοποθετούμε πάνω στα μπισκότα,αφού τα κόψουμε πρώτα στη μέση,έτσι ώστε μαζί με το κομμάτι να πέφτει στα μπισκότα και ελάχιστο σιρόπι.
Στρώνουμε όλη την επιφάνεια και τα πλάγια της τούρτας με την υπόλοιπη σαντιγί και την βάζουμε στο ψυγείο για 8-10 ώρες.
Μπορούμε επίσης στην κορυφή να βάλουμε γλυκό κεράσι ή βύσσινο ή μαρμελάδα της αρεσκείας μας.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Γιάννης Αραμπατζής”