Συνταγές
Ένα αγαπημένο φαγητό το πλιγούρι – νόστιμο υγιεινό θρεπτικό και οικονομικό
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
..με ένα φλιτζάνι του τσαγιού πλιγούρι θα φάει όλοι η οικογένεια
Η Συνταγή είναι από Geri Dako – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια Κατσαρόλα βαζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί προσθέτουμε κρεμμύδι ψιλοκομμένο με καρότο ψιλοκομμένο μέχρι να μαραθούν να τσιγαριστουν καλά
προσθέτουμε 1 φλιτζάνι του τσαγιού πλιγούρι Ανακατεύουμε για λίγο να γυαλίζει και αυτό προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι 2 κύβους λαχανικών ψυγείου, μια ντομάτα ψιλοκομμένη και 3 με 4 φλιτζάνια του τσαγιού ζεστό νερό
σιγοβραζουμε το φαγητό μου μέχρι να μείνει με το λαδάκι του. Σε μια άλλη μικρότερη κατσαρόλα σωταρουμε σε ελαιόλαδο φρέσκα μανιτάρια λευκά κομμένα σε φέτες με πιπεριά κόκκινη Φλωρίνης και πράσινη ελάχιστο αλάτι και πιπέρι και λίγο σκόρδο σε σκόνη ειναι προαιρετικό
οταν ειναι έτοιμο το πλιγούρι μου προσθέτουμε τα λαχανικά μου μέσα και Ανακατεύουμε .
Η Συνταγή είναι από Geri Dako – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η συνταγή μας είναι έτοιμη!
Δες παρακάτω άλλη μια πεντανόστιμη συνταγή για εύκολο, γρήγορο και οικονομικό γλυκό καρότο
Η Συνταγή είναι από Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό καρότα
700 γρ. ζάχαρη
Λίγα φύλλα αρμπαρόριζα
Λίγο χυμό λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε , κόβουμε στη μέση τα καρότα αν είναι μεγάλα , τα κόβουμε φέτες και μετά μπαστουνάκια. Τα βάζουμε στην κατσαρόλα με τη ζάχαρη χωρίς καθόλου νερό. Ανακατεύουμε να λιώσει και να κατεβάσει τα υγρά του.
Το αφήνουμε σε σιγανή φωτιά για κανά μισάωρο μέχρι να μαλακώσει το καρότο. Πέντε λεπτά πριν το σβήσω ρίχνω την αρμπαρόριζα και το λεμόνι.
Όταν δέσει το σιρόπι είναι έτοιμο να το βάλουμε πάνω από το γιαουρτάκι μας
Η Συνταγή είναι από Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!” – Αρχοντουλα.