Συνταγές
Γιορτινό πλιγούρι πιλάφι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.
Υλικά:
1 κούπα πλιγούρι χοντρό
1 κούπα κριθαράκι λαχανικών
1 κρεμμύδια μεγάλο ξερό χονδροκομμένο
1 μικρό καρότο ψιλοκομμένο στο χέρι
1 ντομάτα μεγάλη κομμένη χοντρά
1 κούπα χυμό ντόνατας
5 κ.σ ελαιόλαδο
2 κ.σ φρέσκο ανάλατο βούτυρο
πιπέρι
αλάτι
Χυμός λεμονιού
Λίγη σταφίδα Κορινθιακη (προαιρετικά)
Λίγα αμύγδαλα (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σωτάρουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το φρέσκο βουτύρο να λιώσει και κατόπιν το καρότο να σωταριστει ελαφρά. Κάτοπιν το πλιγούρι το γυρνάμε 2-3 φορές να σωταριστει και προσθέτουμε το κριθαράκι.
Αφού σωταριστουν προσθέτουμε τη ντομάτα, το χυμο ντομάτας, αλάτι, πιπέρι και αφού πάρει μια βράση προσθέτουμε 3 1/2 κούπες ζεστό νερό. Το αφήνουμε να βράσει για 10′-15′ λεπτά σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε λίγες σταφίδες, λίγα αμύγδαλα και το χυμό λεμονιού.
Σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτας κουζίνας και αφήνουμε μέχρι να απορροφήσει όλο το ζουμί.
Σερβίρουμε αφού κρυώσει λίγο με χωριάτικο γιαούρτι.
Μυστικά:
Μπορούμε να σερβίρουμε το πλιγούρι αυτό σε τραπέζι Χριστουγέννων σαν συνοδευτικό γαρνίροντας το με αστεράκια κόκκινης πιπεριάς Φλωρίνης από κονσέρβα.
Μια από τις απολαύσεις που μπορείς να χαίρεσαι στο σπίτι, με παρέα ή χωρίς, είναι σίγουρα το φαγητό.
Μαγείρεψε κι εσύ τη συνταγή και θα μας θυμηθείτε – Καλή επιτυχία..
Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.