Συνταγές
Μπορείτε να το σερβίρετε ακόμη και ως ελαφρύ κυρίως – πλιγούρι με μανιτάρια
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη Συνταγή από κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ
Υλικά:
200 γρ. πλιγούρι ( 1 φλυτζάνι)
200 γρ. μανιτάρια λευκά ( 1 συσκευασία)
70 γρ. καρότο ( 1 καρότο μικρό)
160 γρ. κολοκύθι ( 1 κολοκύθι μικρό )
35 γρ. πιπεριά κόκκινη Φλώρινας (μισή πιπεριά)
35γρ.πιπερια πράσινη αρωματική κέρατο ( μισή πιπεριά )
70 γρ. κρεμμύδι ξερό ( 1 κρεμμύδι μέτριο)
45 γρ. κρεμμύδι φρέσκο μόνο το πράσινο μέρος ( 3 κουτ. σ.)
1 σκελίδα σκόρδο
12 γρ. φύλλα μαϊντανού ( 1 χούφτα μικρή)
1 πρεζα κουρκουμα
1 πρεζα πάπρικα γλυκιά
1 πρεζα θυμάρι
60 γρ. ελαιόλαδο (1/4 του φλυτζ. )
60 γρ. λευκό κρασί ( 1/4 του φλυτζ.)
1 κύβο ζωμό μανιταριού
100 γρ. νερό ( μισό φλυτζάνι)
Εκτέλεση:
Μουλιάζω το πλιγούρι σε νερό, 2 ώρες. Το ξεπλένω, και το στραγγίζω σε τρυπητό. Κόβω τα μανιτάρια φέτες ,τα κρεμμύδια, ξερό, και φρέσκο, το σκόρδο, τις πιπεριές, το κολοκύθι, τρίβω το καρότο, στον χοντρό τρίφτη, ψιλοκόβω τον μαϊντανό, σε αντικολλητικο σκεύος με καπάκι, βάζω τα μανιτάρια, με το μισό ελαιόλαδο, και τα σοτάρω, σε μέτρια θερμοκρασία. Τα βγάζω, τα βάζω στην άκρη. Στο ίδιο τηγάνι, με το υπόλοιπο λάδι, σοτάρω μόνο το ξερό κρεμμύδι, το φρέσκο όχι, το σκόρδο, τις πιπεριές, και τα κολοκύθια.
Μόλις μαλακώσουν, κάπως, προσθέτω το τριμμένο καρότο, ανακατεύω μερικές φορές, σβήνω με το κρασί, μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτω το νερό, τον κύβο, κλείνω το καπάκι, και μόλις πάρει βράσει, χαμηλώνω την θερμοκρασία, και αφήνω τα λαχανικά 10’ να μαγειρευτούν.
Πάω στο πλιγούρι, το βάζω σε μπολ
Ανακατεύω τον κουρκουμα, και την πάπρικα μέσα, προσθέτω τα μανιτάρια, το φρέσκο πράσινο κρεμμύδι, τον μαϊντανό, ανακατεύω να ενωθούν, ανοίγω το σκεύος με τα λαχανικά, κλείνω την εστία, βάζω το μείγμα με το πλιγούρι και τα μανιτάρια, στο σκεύος με τα λαχανικά, ανακατεύω πάλι να ενωθούν όλα μαζί, τέλος πασπαλίζω με το θυμάρι.
Έτοιμο!
Συνταγή/Φώτο της κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ
Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή εδώ!