Ορεκτικα
Ανακαλύψτε ένα νόστιμο πιάτο με πλιγούρι και πιπεριές σωτε
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη Συνταγή από κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ
Υλικά Συνταγής
1 πιπεριά κόκκινη
1 πιπεριά πράσινη
1 πιπεριά κίτρινη
1 πιπεριά πορτοκαλί
250γρ.πλιγούρι
1 σκελίδα σκόρδο
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
2 κουτ. σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
Ανθό αλατιού –πιπέρι
4 κουτ. σ. ελαιόλαδο
2 κουτ. σ. σουσάμι – προαιρετικά
3 κουτ. σ. σάλτσα ντομάτας η 1κουτ. σ. πελτέ + ¼ φλυτζανιού νερό
500 ml νερό για να μουλιάσουμε το πλιγούρι
Εκτέλεση
Μουλιάζουμε το πλιγούρι σε ανάλατο νερό 2 ώρες, η το βράζουμε για 10’ .
– επέλεξα να το μουλιάσω –
Πλένουμε ξεσποριάζουμε τις πιπεριές τις κόβουμε σε μικρά καρέ.
Κόβουμε το κρεμμύδι, φέτες, λιώνουμε το σκόρδο στην πρέσα, και ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό.
Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο, και σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία, σοτάρουμε τις πιπεριές, μαζί με το κρεμμύδι, και το σκόρδο.
Μόλις μειωθεί αρκετά ο όγκος τους, και μαλακώσουν, σε 10’ περίπου, αλατίζουμε, τρίβουμε πιπέρι, προσθέτουμε τον πελτέ η την ντομάτα, μαζί με ¼ του φλυτζανιού νερό, σκεπάζουμε, και σε χαμηλή θερμοκρασία, το αφήνουμε για άλλα 10’.
Ανοίγουμε, προσθέτουμε το σουσάμι, τον μαϊντανό, το πλιγούρι, – στραγγισμένο και για τους δύο τρόπους παρασκευής του- ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά μας, φορμάρουμε και σερβίρουμε.
Συνταγή/Φώτο της κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ
Κάθε φορά που μπαίνεις στην κουζίνα για να μαγειρέψεις, η μαγεία ξεκινά!
Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή εδώ!