Συνταγές
Ένας συνδυασμός με καραμέλα και φυστίκια που θα τον λατρέψετε
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από “Stin koyzina moy”.
Υλικά για την βάση ( μια φόρμα με διάμετρο 25 εκατοστά)
1 πακέτο μπισκότα DIGESTIVE εγώ έβαλα ανάλατα μπισκότα)
70 γρ βούτυρο
Μισό φλιτζάνι του καφέ μπραντι
Για την κρέμα
Μια συσκευασία τυρί MASCARPONE 250 γρ
250 μλ κρέμα γάλακτος πλήρες
4 κουταλιές τις σούπας ζάχαρη άχνη
1 φακελάκι βανίλια
Για την καραμέλα
Ένα φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
90 γρ της σούπας βούτυρο ( 4 κουταλιές της σούπας)
Μισό φλιτζάνι τσαγιού κρέμα γάλακτος
Μία πρέζα αλάτι
Καβουρδισμένα φυστίκια για την γαρνιτούρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τα φυστίκια σε μια λαμαρίνα και τα ψήνουμε στο φούρνο στους 170 για 30 λεπτά.
Ετοιμάζουμε την καραμέλα. Βάζουμε την ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκ σε μέτρια φωτιά και περιμένουμε να λιώσει και να γίνει ένα παχύρρευστο υγρό με καφέ χρυσό χρώμα. Μόλις η ζάχαρη είναι έτοιμη ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε με γρήγορους ρυθμούς για ένα λεπτό.
Έπειτα ρίχνουμε σιγά σιγά σαν κλωστή την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας συνεχώς και μετά αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το αλάτι και την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς
Βάζουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ και τα θρυμματίζουμε.
Μέτα τα τοποθετούμε σε ένα μπολ ,ρίχνουμε το βούτυρο λιωμένο και το κονιάκ και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν.
Έπειτα τα στρώνουμε σε μία μεταλλική φόρμα με διάμετρο 25 εκατοστά περίπου και το βάζουμε για λίγο στο ψυγείο να παγώσει και να σταθεροποιηθεί το μπισκότο.
Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε την κρέμα . Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν ,και τη βάζουμε στο ψυγείο .
Όταν το μπισκότο θα είναι εντελώς κρύο, στρώνουμε απαλά την κρέμα, και απλώνουμε ομοιόμορφα. Ρίχνουμε πάνω την κρύα καραμέλα και τα φυστίκια. Την βάζουμε στο ψυγείο τουλάχιστον δύο ώρες πριν σερβίρουμε.
Η Συνταγή είναι από “Stin koyzina moy”.