Συνταγές
Έγινε πλέον το αγαπημένο μας κέικ – πανεύκολο και νηστίσιμο μυρμηγκάτο
Η Συνταγή είναι από κ. Αναστασια Βλαχου– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 φλυτζάνα 230 γρ. Καλαμποκέλαιο
1 φλυτζάνα ζάχαρη
2 φλυτζανες χυμό πορτοκαλιού
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
2 βανιλιες άρωμα
μία πρέζα αλάτι
500 γρ.αλεύρι φαρίνα
2 κ.γ. baking powder
1 σακουλάκι τρούφα κοβερτουρας
Επικάλυψη με ΓΛΑΣΟ
1 σοκολάτα κουβερτούρα 100 γρ
1 κούπα νερό 250 γρ.
40 γρ.ζάχαρη
30 γρ. κακάο
1 κ.γ.μέλι
1 κ.σ.καλαμπολέλαιο
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Κτυπάμε…Για λίγο… το καλαμποκέλαιο με τη ζάχαρη το ξύσμα από τα πορτοκάλια, το αλάτι , τις βανιλιες και το χυμό από τα πορτοκάλια… Σταματάω το κτυπημα και προσθέτω το αλεύρι κοσκινισμενο με το baking powder και το ανακατεύω με τη μαριζ.
Στο τέλος προσθέτω και τη τρούφα κ ανακατεύω απαλά.με τη μαρίζ
Το ψήνουμε στους 170 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για μία ώρα
Αυτό εξαρτάται ο χρόνος από τη δύναμη που έχει ο φούρνος μας
Χρησιμοποιούμε ένα καλαμάκι από σουβλάκι, ή μαχαίρι για να δούμε εάν είναι έτοιμο (Να μη κολλάει επάνω δλδ).
Στη φόρμα μου χρησιμοποιώ λίγο καλαμποκέλαιο κακάο κ λίγο αλεύρι για να ξεκολλήσει εύκολα
Το ταψάκι έχει Νο 26
Όταν κρυώσει το ξεφορμάρουμε και του προσθέτουμε το ΓΛΑΣΟ το οποίο έχω βάλει σ’ένα κατσαρολάκι το κακάο, νερό σοκολάτα και το ανακατεύω συνεχώς μέχρι να πήξει… στο τέλος του προσθέτω ένα κουταλάκι μέλι κι ένα κ.γ. καλαμποκέλαιο.
Πάνω Από το ΓΛΑΣΟ ετριψα ένα πορτοκάλι
Η Συνταγή είναι από κ. Αναστασια Βλαχου– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.