Σοκολατα
Το τέλειο ζεστό κακάο, για τον καιρό με κρύο
ΥΛΙΚΑ Τι θα χρειαστείς (για ένα φλιτζάνι) 2 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη 1-2 κουταλιές της σούπας ακατέργαστη ζάχαρη (ανάλογα με το πόσο γλυκό σου αρέσει) Μια πρέζα αλάτι 1 φλιτζάνι γάλα ή μισό-μισό με κρέμα γάλακτος Εκχύλισμα βανίλιας – 1/4 κουταλάκι του γλυκού ΕΚΤΕΛΕΣΗ Ρίχνεις το κακάο, τη ζάχαρη, το αλάτι και […]
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
ΥΛΙΚΑ
Τι θα χρειαστείς (για ένα φλιτζάνι)
2 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη
1-2 κουταλιές της σούπας ακατέργαστη ζάχαρη (ανάλογα με το πόσο γλυκό σου αρέσει)
Μια πρέζα αλάτι
1 φλιτζάνι γάλα ή μισό-μισό με κρέμα γάλακτος
Εκχύλισμα βανίλιας – 1/4 κουταλάκι του γλυκού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνεις το κακάο, τη ζάχαρη, το αλάτι και περίπου 2 κουταλιές της σούπας γάλα σε ένα μπρίκι και ζεσταίνεις σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι το κακάο και η ζάχαρη να διαλυθούν.
Προσθέτεις το υπόλοιπο γάλα και το ζεσταίνεις σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας περιστασιακά μέχρι να ομογενοποιηθεί και να φτάσει μία ικανοποιητική θερμοκρασία. Ανακατεύεις τη βανίλια και σερβίρεις.