Συνταγές
Βαρέθηκες τους κολοκυθοκεφτέδες ; Ρολό κολοκυθιού γεμιστό !!!
Η συνταγή είναι από Anna Papadouri – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1.400 κολοκυθάκια τριμμένα στο χοντρό αλατισμένα, στραγγισμένα και στιμμένα, 2 κρεμμύδια μεγαλούτσικα λεπτές φέτες καραμελωμένα (μαγειρεύω με λίγο αλάτι, και 3 κουταλιές λάδι σε σιγανή φωτιά χωρίς να ανακατεύω συνέχεια, ούτε ζάχαρη, ούτε ξύδι, με τα δικά τους ζάκχαρα δοκιμάστε το), 3 αυγά, πιπέρι, δυόσμο, άνηθο, 150 γρ. κασέρι χοντροτριμμένο. Ζυμώνω, στρώνω στο ταψί του φούρνου, με χαρτί, ομοιόμορφα.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα για 45 λεπτά, να ροδίσει. Βγάζω, αλείφω με 200 γρ. τυρί κρέμα. Σ’ αυτό το σημείο ή το τυλίγουμε ως έχει σε ρόλο με τη βοήθεια του χαρτιού ή βάζουμε πρόσθετα υλικά ό,τι θέλουμε, π.χ. σωταρισμένο μπέικον κομματάκια, ρεγκάτο τριμμένο ή άλλο τυρί ή φέτα και ντοματίνια ψιλοκομμένα ή και πιπεριά κόκκινη.
Εγώ έβαλα λίγο ρεγκάτο. Και από πάνω λίγο ακόμη τυράκι και ντοματίνια φετούλες όπως βλέπετε. Ψήνουμε ξανά για 10 έως 15 λεπτά.
Η συνταγή είναι από Anna Papadouri – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για Σπιτικά και έξτρα τραγανά κολοκυθοτυροπιτάκια.
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ
-αλεύρι γιά όλες τις χρήσεις – 300 γρ.
-τσίπουρο – 20 ml.
-μέλι – 1 κτγ.
-αλάτι – 1/2 κτγ.
-ελαιόλαδο – 2 κτσ.
-χλιαρό νερό – 140 ml.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
-κολοκυθάκια τριμμένα στο χοντρό μέρος του τρίφτη, καλά στιμμένα – 200 γρ.
-καρότο τριμμένο στο χοντρό μέρος του τρίφτη – 100 γρ.
-φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο – 1 τεμ.
-τυρί φέτα τριμμένη – 100 γρ.
-αλάτι
-φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Σε λεκανίτσα βάζουμε το αλεύρι και όλα τα υπόλοιπα υλικά και προσθέτουμε λίγο λίγο το χλιαρό νεράκι.
Ζυμώνουμε μέχρι να σχηματίσουμε μια ωραία μαλακή ζύμη.Την αφήνουμε ένα μισάωρο να ξεκουραστεί.
Σε άλλη λεκανίτσα τοποθετούμε όλα τα υλικά της γέμισης.
Τώρα ανοίγουμε με τον πλάστη μας και …
Δείτε την συνέχεια μαζί με άλλες νόστιμες συνταγές στο : syntagestisgogos