Google Translate EnglishGermanGreek

Δείτε τι προσέχουμε για να βγαίνει η μαρέγκα μας πάντα σφιχτή και στητή όπως πρέπει.

Γιατί και οι εύκολες συνταγές στη κουζίνα θέλουν τα μυστικά τους.

-Σιγουρευόμαστε ότι τα σκεύη που θα χρησιμοποιήσουμε είναι πεντακάθαρα και χωρίς ίχνος λιπαρότητας. Πριν χτυπήσουμε μαρέγκα για οποιοδήποτε γλυκό, καλό θα είναι να περνάμε το σκεύος με ένα χαρτί ποτισμένο με ξύδι, και  μετά με στεγνό καθαρό πανί.

-Τα ασπράδια να είναι σε θερμοκρασία δωματίου και ολόφρεσκα.

-Στα ασπράδια δεν πρέπει να πέσει ούτε ίχνος από κρόκο κατά το χώρισμα των αυγών.

-Χτυπάμε τη μαρέγκα πάντα την τελευταία στιγμή και τη χρησιμοποιούμε αμέσως στη συνταγή.

-Δεν την αφήνουμε για κανένα λόγο να περιμένει στον πάγκο, γιατί είναι ένα ευαίσθητο παρασκεύασμα και θα πέσει ο όγκος της.

-Πρέπει αμέσως μετά το χτύπημα να μπεί κατευθείαν στο ζεστό φούρνο, για να μην χάσουμε καθόλου όγκο.

-Το ταψί ή ο δίσκος ψησίματος να είναι έτοιμα, στρωμένα με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

Ακολουθήστε τις συμβουλές μου και φτιάξτε τη συνταγή μου για τέλειες σοκολατένιες μαρέγκες

Διαφήμιση

Υλικά

  • 3 ασπράδια
  • ½ φλιτζ. ζάχαρη
  • ½ φλιτζ. άχνη
  • 1 πρ. αλάτι
  • χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Χτυπάμε τ’ ασπράδια στο μίξερ με το αλάτι για λίγα λεπτά στην μεσαία ταχύτητα, να σχηματιστούν κορυφές. Βροχειδόν ρίχνουμε τη ζάχαρη. Συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγα λεπτά να γυαλίσει η μαρέγκα και να γίνει σατινέ. Τέλος με σπάτουλα διπλώνουμε απαλά την μαρέγκα κοσκινίζοντας μέσα την άχνη. Τώρα μπορούμε να προσθέσουμε χρώμα ζαχαροπλαστικής. Βάζουμε σε κορνέ ζαχαροπλαστικής.

Στρώνουμε λαδόκολλα σε λαμαρίνα. Κόβουμε σε ότι σχήμα θέλουμε. Εναλλακτικά αφήνουμε κουταλιές μαρέγκας αν δεν έχουμε κορνέ. Ψήνουμε στον αέρα στους 80 – 100 C για περίπου  μία ώρα να στεγνώσουν καλά. Όταν ξεκολλάνε είναι έτοιμες. Διατηρούνται για πολλές μέρες.

Διαφήμιση

ΠΗΓΗ