Συνταγές
Πρασόπιτα πολύ καλοψημένη και λαχταριστή
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
2.5 φλ αλέυρι
2 κ.σ λάδι
1 κ.γ αλάτι
1 φλ περιπου νερο χλιαρό
200 γρ φυτική μαργαρίνη λιωμμένη
Για την γέμιση
1 κιλό πράσα
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1/2 ματσάκι άνηθο
Λάδι αλάτι πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλέυρι με το αλάτι το λάδι και σιγά σιγά το νερό και ζυμώνουμε μέχρι να έχω ένα εύπλαστο ζυμαράκι που να μην κολλάει στα χέρια. Αφηνουμε μισή ώρα να ξεκουραστεί.
Μετα το χωρίζουμε στην μέση παίρνουμε το ένα μπαλάκι ζύμης και το ανοίγουμε ένα μεγάλο φύλλο και το αλείφουμε με την μαργαρίνη το κλείνουμε σαν φάκελο αλειφοντας το με την μαργαρίνη κάθε φορά
Το ίδιο κάνουμε και με το άλλο μπαλάκι.Τα βάζουμε μια ώρα στο ψυγείο. Ετοιμάζουμε την γέμιση.
Σε μια πλατιά κατσαρόλα τριγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και τα πράσα μέχρι να μαραθούν προσθέτουμε και τον άνηθο αλάτι πιπέρι και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Μετά σε αλευρωμένη επιφάνεια παίρνουμε το πρώτο φύλλο το ανοίγω και το βάζουμε σε βουτηρομένο ταψάκι βάζουμε την γέμιση και κλείνουμε με το άλλο φύλλο.
Την χαράζουμε Ρίχνουμε από επάνω την μαργαρίνη που περίσσεψε και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.
Περίπου 50 λεπτά ανάλογα τον φούρνο σας!
Μια από τις απολαύσεις που μπορείς να χαίρεσαι στο σπίτι, με παρέα ή χωρίς, είναι σίγουρα το φαγητό.
Μαγείρεψε κι εσύ τη συνταγή και θα μας θυμηθείτε – Καλή επιτυχία..
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.