Συνταγές
Έργο τέχνης η νηστίσιμη πάστα Φλώρα..
Η Συνταγή είναι από Stavroula Giannoulh – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
250 γρ ελαιόλαδο
200 γρ ζάχαρη
200 ml πορτοκαλάδα ανθρακουχα…
2 βανιλιες
1 μπαικιν φακελάκι..
Αν θέλουμε ξύσμα..
Εγώ έβαλα περγαμόντο που έχω κατάψυξη κ το χρησιμοποιώ πολύ γιατί μου αρέσει..
Αλεύρι όσο πάρει περίπου 650 με 700 γρ..
Να μη γίνει στεγνή η ζύμη
Κ μαρμελάδα αρεσκείας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπώ ελαιόλαδο με ζαχαρη
Ρίχνω την πορτοκαλάδα κ μετά ολα τα υπόλοιπα υλικά Κ ζυμώνω
Αφήνω να ξεκουραστεί λίγο.
Στην συνέχεια αυτοσχεδιαζουμε.
Ψήσιμο στους 180 ως να ροδίσει.
Η Συνταγή είναι από Stavroula Giannoulh – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ρίξε μια ματιά για το πώς θα δημιουργήσεις τα πιο νόστιμα πιάτα!
Η απόλυτη ανοιχτή τάρτα με τυριά έτοιμη σε 5 λεπτά με φύλλο κρούστας
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “My Greek Family Food”
Με την παρακάτω συνταγή φτιάχνουμε υπέροχες ατομικές τάρτες σε πυρεξάκια τόσο έυκολα που είναι η λύση της τελευταίας στιγμής όταν έχουμε καλεσμένους ή όταν θέλουμε μεζέ!
Υλικά:
(για κάθε πυρέξ περίπου 20εκ.)
– 2 φύλλα κρούστας κομμένα στα 4
– 100γρ κύβους απο λευκό τυρί που λιώνει πχ Μαστέλο
– 2 λιαστές ντομάτες
– ρίγανη ,αλάτι, πιπέρι
– 5 ελιές λεποκομμένες
– λίγο ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
– Αλείφω το πυρέξ και προσθέτω το ενα φύλλο πάνω στο άλλο αλείφοντας τα με ελαιόλαδο
– Προσθέτω τo τυρί , τη λιαστή ντομάτα, τις ελιές και τα μπαχαρικά και ανακατεύω
– Ψήνω στους 190 για 15 λεπτά.
Τρώγεται ζεστή αλλά και κρύα. Επίσης οι παραλλαγές είναι πολλές. Μπορείς να προσθέσεις χωριάτικο λουκάνικο, απάκι, διάφορα ψητά λαχανικά…περιμένω να το φτιάξεις..
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “My Greek Family Food”