Συνταγές
Μικρά, λεπτά, τραγανά, αρωματικά μπισκοτάκια που συνθέτουν ένα ελαφρύ και όμορφο γλυκό
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Αργυρώ Βλαχογιάννη – “Οι Νεες Συνταγες της μελι-τζ-Αννας”.
Υλικά
250 γρ βούτυρο ή Βιτάμ κρύο σε κομμάτια
1 αυγό
100 γρ ζάχαρη
400 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 βανίλιες
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζεις το βούτυρο σε κομματάκια, κρύο, και το τρίβεις με τα χέρια σου καλά να γίνει σαν ψίχουλα.
Εκεί προσθέτεις την ζάχαρη, τις βανίλιες και το αυγό. Ζυμώνεις καλά να γίνει μια ομοιόμορφη ζύμη.
Βάζεις στο ψυγείο τη ζύμη, τυλιγμένη με μεμβράνη, για μια ώρα.
Έπειτα ανάμεσα σε δύο αντικολλητικα χαρτιά ανοίγεις το φύλλο. Κόβεις με τσερκι ή με ποτήρι ένα στρογγυλό μεγάλο και λίγο στη μέση με ένα μικρότερο ποτήρι.
Για παράδειγμα με νεροποτηρο και ένα σφηνάκι.
Ψήσε για 15 λεπτά στους 180°C άσε να κρυώσουν καλά.
Αφαίρεσε προσεκτικά το κέντρο και γέμισε με μία κρέμα της αρεσκείας σου.
Βάλε μπισκότο, κρέμα μπισκότο, κρέμα και μπισκότο.
Από πάνω σαν κρούστα επειδή τα ήθελα τραγανά έκανα ένα μείγμα με δύο κουταλιές μαύρη ζάχαρη, μια βούτυρο και λιγο αλεύρι, το ρίχνουμε από πάνω και ψήνουμε έτσι
Η Συνταγή είναι από κ. Αργυρώ Βλαχογιάννη – “Οι Νεες Συνταγες της μελι-τζ-Αννας”.