Συνταγές
Έτοιμα τα κουλουράκια πορτοκαλιού – πανεύκολα και γρήγορα
Η Συνταγή είναι από Olga Karagianni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικα
200 γρ.ζαχαρη αχνη
180 γρ.ηλιελαιο
200 γρ.χυμο πορτοκαλι
ξυσμα απο ενα πορτοκαλι
1κ.γ.σοδα
20 γρ.μπεικιν
2 βανιλιες
700 γρ.αλευρι γ.ο.χ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπησα με τον αυγοδαρτη την ζαχαρη με το ηλιελαιο
προσθετουμε τον χυμο μαζι με την σοδα, ρίχνουμε το ξυσμα τις βανιλιες και τελος το αλευρι ανακατεμενο με το μπεικιν.
Περασα με αυγο απο πανω και εψησα στους 170 αεροθερμο.
Εγιναν αφρατα και με ωραια γευση!
Η Συνταγή είναι από Olga Karagianni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς..
Ρίξε μια ματιά σε άλλη μία εξαιρετική πρόταση για ΚΕΙΚ ΤΟΥΜΠΑΝΟ ΜΕ ΓΛΑΣΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ !
Η Συνταγή είναι της κ. Θεοδοσια χαλβατζη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ“.
ΥΛΙΚΑ
5 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα ελαιόλαδο
2μισή κούπες αλεύρι
1 μπεικιν
ξύσμα πορτοκαλιού
μια κούπα χυμό πορτοκαλιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατεψουν. Ρίχνουμε το λάδι και στη συνεχεία το αλεύρι ανακατεμένο με το μπεικιν και το χυμό.
Ρίχνουμε διαδοχικά αλεύρι χυμό. Ψήνουμε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς για 50 -55 λεπτά ανάλογα τον φούρνο μας!
ΓΛΑΣΟ
2 κούπες χυμό πορτοκαλι
4 κουτ.σούπας ζάχαρη
1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου πορτοκάλι
2.κουτ αλεύρι
1.κούπα.νερο για να τα διαλύσουμε και να κάνουμε την κρέμα.
ΚΡΕΜΑ
Η διαδικασία της κρεμας γνωστή. Βαζουμε τον χυμό να βράσει και ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα που έχουμε διαλύσει στο νερο. Την αφήνουμε να κρυώσει και προσθετουμε 1 ή 2 κρόκους αυγών για χρώμα!! Εγώ έβαλα 1 κρόκο. Ότι θέλει.ο καθένας η και καθόλου και ορίστε το αποτέλεσμα!!!
Η Συνταγή είναι της κ. Θεοδοσια χαλβατζη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ“.