Γλυκα
νόστιμη συνταγή για κουλουράκια με πετιμέζι – Μπουκιά και απόλαυση
Η Συνταγή είναι από Νικολέττα Πετροπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 κούπα πετιμέζι!
2/3 κούπας ζάχαρη!
2/3 κουπας ελαιολαδο!
1/3 κούπας χυμο πορτοκαλι!
1/2 κούπα μαύρη σταφίδα!
1/2 κούπα σουσαμι που βαζουμε μέσα στη ζύμη!
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια!
1 κουταλια σούπας μπέικιν!
1/2 κουταλάκι γλυκού σόδα!
1 κουταλάκι γλυκού κανέλα!
1/2 κουταλάκι γλυκού γαρυφαλλο σε σκόνη!
5 κούπες αλεύρι περίπου γοχ!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε λεκάνη βαζουμε το πετιμέζι, το λάδι, τη ζάχαρη και τα μυρωδικά, και ανακατεύουμε με σύρμα, να λιώσει η ζάχαρη!
Σε μια κούπα αλεύρι ανακατεύουμε το μπέικιν τη σόδα και τις σταφίδες, και τα ρίχνουμε στα υγρά!
Στη συνέχεια ρίχνουμε το υπόλοιπο αλεύρι και το σουσαμι, και ανακατεύουμε καλά, να έχουμε μια ζύμη ευπλαστη!
Σκεπάζουμε για 30 λεπτά, και πλαθουμε κουλουράκια, στο σχήμα που θελουμε!
Ψήνουμε για 20 λεπτά, στους 170 βαθμούς αντιστάσεις, σε ταψια με λαδόκολλα!!
Η Συνταγή είναι από Νικολέττα Πετροπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για πολύ πρωτότυπα μπισκότα σαμπλε.
Η Συνταγή είναι από κ. Ρουλα Λυρου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια λεκάνη βάζουμε 250 γρ βούτυρο σε θερμοκρ. δωματίου… 4 κ. σ. σπορέλαιο… 3 βανιλιες.. 4 γεμάτες κ. σ. ζάχαρη(δεν βάζω πολύ είναι για παιδιά αν θέλετε βάλτε λίγο παραπάνω αλλά νομίζω αρκεί) 2 αυγά και ανακατεύουμε 2-3λεπτα με το σύρμα
Προσθέτουμε 3 γεμάτες κ. Σ. κορν φλάουρ 3 κούπες αλευρι(περίπου) +1 κ. γλ. μπεικιν.
Κρατάμε το 1/3 της ζύμης και το χωρίζουμε στη μέση.
Στο ένα κομμάτι βάζουμε 1 κ. γλ. κακάο και το ζυμώνουμε και στο άλλο 3 κ. γλ. κακαο+λίγο νεράκι και ζυμώνουμε.
Έχουμε λοιπόν 3 κομμάτια ζύμης.
Απλώνουμε με τον πλάστη σε αντικολ. Χαρτί το μεγάλο κομμάτι και κόβουμε κομματάκια της σκουρας ζυμης από πάνω και από πάνω την άλλη.
Στρώνουμε με τον πλάστη και κόβουμε μπισκότα. Ψήνουμε 20 λεπτά 220 β.
Η Συνταγή είναι από κ. Ρουλα Λυρου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.