Συνταγές
Εύκολος ψευτομουσακάς που θα τον αγαπήσεις!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”
Υλικά:
4-5 μεγάλες πατάτες κομμένες σε ροδέλες χοντρές
2-3 φλιτζάνι κιμά κοκκινιστό (όπως αυτών που φτιάχνουμε για τα μακαρόνια απλά προσθέστε 2 τριμμένα καρότα, 1 κούπα αρακά και πιπεριά πορτοκαλί κομμένη σε μικρά καρεδάκια
2 φλιτζάνια τυρί τριμμένο (ανακατεμένο ρεγγάτο, γραβιέρα και gouda)
αλάτι,
πιπέρι
πάπρικα
ρίγανη
5 κ.σ ελαιόλαδο
Μπεσαμελ:
1 1/2 κιλο γάλα
80γρ. βούτυρ
130γρ. αλεύρι
μια πρέζα μοσχοκαρύδο
1 κ.γ. αλάτι
3 αυγα
100γρ. παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι ή γραβιέρα, τριμμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμάστε τη μπεσαμέλ για τον μουσακά. Χρησιμοποιήστε μια μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέστε ολα τα υλικά της μπεσαμελ ανακατέψτε και βάζετε στο μάτι να ψηθει ενώ ανακατεύεται συνεχώς μέχρι να πήξη.
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε ροδέλες.
Σε ένα ταψί στήνουμε τις πατάτες σε σειρές. Αλατοπιπερώνουμε, ριχνουνε ρίγανη, πάπρικα και ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας και στρώνουμε να καλύψουν τον πάτο του ταψιού. Αν μας περισσέψουν τις στρώνουμε και αυτές πάνω στις πατάτες.
Στρώνουμε τον κιμά ομοιόμορφα και πασπαλίζουμε λίγη φρυγανιά τριμμένη και τυρί. Κατόπιν την μπεσαμελ όπου έχουμε στρώσει λίγο τυρί στο τέλος.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς, μέχρι να πάρει η επιφάνεια ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”