Συνταγές
Το γλυκό της Άνοιξης – Υπέροχο πετυχημένο γλυκό του κουταλιού συκαλάκι με ωραίο χρώμα
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Elenfly Helenz – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
100 αγριοσυκα
1,5κιλο ζαχαρη
4,5 ποτηρια νερο
100καρφακια γαρυφαλλο
Καρυδι για το γεμισμα
1 κουταλια γλυκοζη
Χυμο απο 1/2 λεμονι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαριζουμε τον αφαλο απο τα συκα και κοβουμε λιγο το κοτσανι
Τα βραζουμε 3 φορες για 5 λεπτα καθε φορα τα κρυωνουμε με νερο βαζουμε παντα κρυο νερο βρυσης για να αρχισει ο βρασμος
Βαζουμε το συκο σε νερο με 1 μπιζελακι τριμενη γαλαζοπετρα για 30 λεπτα
Ξεπλενουμε καλα πολλα νερα
Βαζουμε σε καθε συκο 1 καρφακι γαρυφαλλο
Βαζουμε ολα τα υλικα για το σιροπι και το βραζουμε μονο του 8 λεπτα
Μετα προσθετουμε το συκο και βραζουμε αλλα 8 λεπτα
Το αφηνουμε ολο το βραδυ και την επομενη μερα δενουμε το σιροπι 7 λεπτα περιπου
Παιρνουμε ενα ενα τα συκα και του βαζουμε 1 κομματι καρυδι στον αφαλο
Ριχνουμε μεσα σε αποστειρωμενο βαζο και συμπληρωνουμε με σιροπι
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από ” Elenfly Helenz- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Πάμε να ρίξουμε μια ματιά σε άλλη μία πεντανόστιμη συνταγή που μπορείς να ετοιμάσεις στο σπίτι σου και στο τέλος θα γλείφεις τα δάκτυλά σου. Καλή σας απόλαυση..
Βερίκοκο γλυκό του κουταλιού όπως της γιαγιάς..
ελενη γιακαλη”ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζω τα βερίκοκα και τα βάζω 2 ώρες σε μια χούφτα άσβεστη διαλυμένο καλά με νερό ( ανακατεύω κάθε λίγο).
Τα ξεπλύνω πολύ καλά.
Μετά βγάζω τα κουκούτσια σπρώχνοντας τα από το κοτσάνι προς τα κάτω.
Τα βάζω στην κατσαρόλα με την ζάχαρη κάθε 30 κομμάτια 1 κιλό ζάχαρη.
Τα αφήνω όλο το βράδυ να βγάλω τα νερά του.
Στη συνέχεια το βράζω και δένω το γλυκό τέλος βάζω μια κουταλιά χυμό λεμόνι και βανίλια .
Το βάζω σε αποστειρωμένα βάζα όταν κρυώσει!!!!
Καλή επιτυχία!!!!
ελενη γιακαλη”ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”