Connect with us

Συνταγές

Τρομερό γλυκό του κουταλιού συκαλάκι χωρίς γαλαζόπετρα και ασβέστη

Published

on

59623150 2262293460678429 6589078481785585664 n

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Η Συνταγή είναι της κ. Rita Ferentinou – “ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΕΥΚΟΛΕΣ,ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΚΑΙ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΕΣ!“

ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Διαλέγουμε σύκα πράσινα, γερά και χωρίς τρυπούλες και τα πλένουμε καλά (φορώντας γάντια, γιατί τα χέρια μας θα «κολλάνε» μετά) Τα βάζουμε σε λεκάνη με νερό και ξύδι και τα αφήνουμε βυθισμένα για ένα ολόκληρο βράδυ (1 φλιτζάνι του καφέ ξύδι/κιλό σύκων).

Την επόμενη μέρα, τα βράζουμε 10’ σε φρέσκο νερό και τα σουρώνουμε. Επαναλαμβάνουμε ακόμα δύο φορές.

Τα αφήνουμε σε κρύο νερό για 5-6 ώρες, για να ξε-πικρίσουν καλά.

Σε κατσαρόλα βάζουμε 1 κιλό ζάχαρη, ένα ποτήρι νερό και χυμό από μισό λεμόνι (για κάθε κιλό σύκων), τα βράζουμε για 5 λεπτά (από το σημείο βρασμού) και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.

Εν τω μεταξύ, προσεκτικά σφίγγουμε ένα-ένα στη χούφτα μας τα συκαλάκια προσέχοντας αν από κάποιο σημείο πετάγεται νερό (όπως στη φωτογραφία). Αυτό σημαίνει πως το σύκο έχει σκουλήκι, οπότε το πετάμε.

Αν το σύκο είναι γερό τότε το τρυπάμε με ένα καλαμάκι από σουβλάκι σε 2-3 σημεία και το σφίγγουμε στην χούφτα μας ώστε να φύγει όσο γίνεται περισσότερο νερό, με προσοχή όμως για να μην το λιώσουμε. Στο σημείο αυτό δεν μας πειράζει αν θα ζαρώσουν τα σύκα γιατί όταν βράσουν στο σιρόπι θα ξανα-φουσκώσουν.

Τοποθετούμε τα σύκα μας μέσα στο σιρόπι και βράζουμε 10΄(από το σημείο βρασμού). Σβήνουμε τη φωτιά κι αφήνουμε το γλυκό να ξεκουραστεί σκεπασμένο με βαμβακερή πετσέτα, μέχρι το επόμενο πρωί.

Την επόμενη μέρα βράζουμε ξανά το γλυκό μέχρι να δέσει το σιρόπι, δηλαδή μέχρι να αρχίσει να αφρίζει το σιρόπι στην επιφάνεια του γλυκού ή αν έχουμε θερμόμετρο μέχρι να ξεπεράσει τους 100ο C. Αποφεύγουμε να ανακατεύουμε το γλυκό με κουτάλι, αλλά μόνο κουνώντας την κατσαρόλα. Αν θέλουμε προσθέτουμε 4-5 γαρυφαλάκια και ασπρισμένα αμύγδαλα.

Τέλος, κι ενώ ακόμα είναι ζεστό το γλυκό γεμίζουμε τα ζεστά βάζα (που έχουμε αποστειρώσει στο φούρνο στους 100ο C στον αέρα για 30΄), μέχρι επάνω. Κλείνουμε αμέσως με τα καπάκια και γυρίζουμε τα βάζα μας ανάποδα μέχρι να κρυώσουν. Πλένουμε τα βάζα εξωτερικά, μόνο αφού έχουν κρυώσει εντελώς.

Διατηρούμε εκτός ψυγείου για αρκετό καιρό. Όταν όμως ανοίξουμε τις γυάλες καλό είναι να τις βάλουμε στο ψυγείο.

Η Συνταγή είναι της κ. Rita Ferentinou “ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΕΥΚΟΛΕΣ,ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΚΑΙ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΕΣ!“

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Έτοιμα τα τσουρέκια με ζαχαρούχο.. βγήκαν τέλεια, με ίνες και πολύ γευστικά – και του χρόνου με υγεία!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Δείτε τα μυστικά της επιτυχίας για αφράτα τσουρέκια με πολλές ίνες

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Το Πάσχα πλησιάζει – συνταγή για τσουρέκια με ίνες και μοσχομυριστά!

Συνταγές7 λεπτά ago

Τραγανά τυροπιτάκια κουρού – πετυχημένα και νόστιμα

Συνταγές2 ώρες ago

Έτοιμο και το παγωτό μας βανίλια με μπισκότα ορεο

Γλυκα4 ώρες ago

Ένα ξεχωριστό γλυκο σε γεύση και άρωμα – γλυκό Φυστίκι Αιγίνης πράσινο

Συνταγές6 ώρες ago

Φανταστική σπανακοτυρόπιτα με πολύ ωραίο τραγανό φύλο!!

Συνταγές8 ώρες ago

Σούπα με λαχανικά και βραστή γίδα – χορταστική και γευστική

Συνταγές9 ώρες ago

Είναι σκέτο γλύκισμα! Έτσι φτιάχνονται σωστά οι μελιτζάνες στο φούρνο!

Συνταγές24 ώρες ago

Σκέτη απόλαυση το γλυκό ψυγείου με βάση το τσουρέκι και ζελέ φράουλα

Συνταγές1 ημέρα ago

Αυτό είναι το πιο καταπληκτικό προζυμιένιο κολατσιό για τα παιδιά!

Συνταγές1 ημέρα ago

Όλοι το ξέρουν ότι είναι απαραίτητο με το απογευματινό μας καφεδάκι ένα κομμάτι νόστιμη γαλατόπιτα με μέλι

Συνταγές1 ημέρα ago

Σήμερα φτιάξαμε όμορφες και λατρεμένες καριόκες !

Συνταγές1 ημέρα ago

Τέλεια ιδέα για χορτοπιτάκια στον φούρνο με ξινομυζήθρα

Συνταγές1 ημέρα ago

Γλυκό του κουταλιού φράουλα ακόμα και για αρχάριους!

Συνταγές2 ημέρες ago

Δροσιστική και σπιτική λεμονάδα – ότι καλύτερο για τα καλοκαιρινά απογεύματα !!

Συνταγές2 ημέρες ago

Για όσους τα πεθυμήσατε ή δεν προλάβατε δοκιμάστε συνταγή για τσουρέκια που θα γίνουν ανάρπαστα

Συνταγές2 ημέρες ago

Ψωμί τύπου μπριός για επάλειψη με μέλι ,μαρμελάδα ,μερεντα και για γαλλικά τοστ

Συνταγές2 ημέρες ago

Δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό από ένα εκμέκ με τσουρέκι – Καλοκερασμένο, να είναι!

Συνταγές2 ημέρες ago

Πως φτιάχνω σπιτική σπανακόπιτα με 100% επιτυχία

Συνταγές2 ημέρες ago

Ελαφριά αλλά χορταστική και με λίγες θερμίδες σαλάτα

Συνταγές2 ημέρες ago

Δεν θα πιστεύετε πως από τα γεμιστά βγαίνει τέτοια γεύση και τέτοια αρώματα!

Συνταγές3 ημέρες ago

Ωραίος συνδυασμός για γευστικότατη και δροσερή πάστα αμυγδάλου με φράουλες

Συνταγές3 ημέρες ago

Η νέα αγαπημένη σας συνταγή για μελιτζάνες με τυριά στο φούρνο

Συνταγές3 ημέρες ago

Τέλειο σπιτικο Ψωμί στη γάστρα που θα σας αποζημιώσει σίγουρα!

Συνταγές3 ημέρες ago

Κατσικάκι γιουβέτσι της κατσαρόλας – πεντανόστιμο που μυρίζει σπίτι!

Συνταγές3 ημέρες ago

Τυροπιτάρια με φέτα για μερακλήδες

Συνταγές3 ημέρες ago

Κοτόπουλο barbeque που σε συνδυασμό με την σάλτσα μελιού και την σως σόγιας, γίνεται τέλειο

Συνταγές4 ημέρες ago

Μυρωδάτο κέικ λεμονιού με σιρόπι λεμονιού που το κάνει μοναδικό

Συνταγές4 ημέρες ago

Το πιο εύκολο και μαμαδίστικο ρυζόγαλο – σκέτη απόλαυση

Συνταγές4 ημέρες ago

Δεν θα έχεις φάει νοστιμότερες! Γαρίδες στο σχαροτήγανο για ουζάκι ή και κυρίως γεύμα!

Συνταγές4 ημέρες ago

Το μενού γρήγορο εύκολο και θρεπτικό

Συνταγές4 ημέρες ago

Αγαπημένος συνδυασμός! Μελιτζάνες με χτένι στο φούρνο – η νοστιμιά του μοναδική

Exit mobile version