Συνταγές
Από τα αγαπημένα γλυκά της γιαγιάς – Είναι διαχρονικό, υγιεινό οικονομικο γλυκό κουταλιού συκαλάκι
Η Συνταγή είναι από “Οι Συνταγές της Κυριακής”.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό σύκα (25 – 30) κομμάτια περίπου
1 κιλό ζάχαρη
3 κούπες νερό
2 λεμόνια
1 βανίλια (η αρμπαρόριζα)
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Αρχικά πλένουμε τα σύκα πολύ καλά, ώστε αν έχει σταξει γάλα να το απομακρύνουμε.
Αφού τα πλένουμε καλά, με ένα μαχαίρι κόβουμε λίγο το κοτσάνι τούς.
Στη συνέχεια με ένα καλαμάκι από σουβλάκι τρυπάμε το σύκο, από κάτω προς τα επάνω, αυτό το κάνουμε ώστε να μπορέσει το σιρόπι να περάσει στο εσωτερικό του κατά το βράσιμο.
Στην συνέχεια βάζουμε τα σύκα σε μια λεκάνη,με νερό και το χυμό ενός λεμονιού για 2 ώρες για να κρατήσουν το χρώμα τούς.
Βάζουμε τα σύκα στην κατσαρόλα και τα βράζουμε 3 φορές, πετώντας κάθε φορά το νερό τους, τα περνάμε από το τρυπιτο και σουρώνουμε καλά. Ετοιμάζουμε το σιρόπι… βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 10 λεπτά λίγο να δέσει.
Αφήνουμε να κρυώσει λίγο το σιρόπι και ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και τα σύκα.
Βράζουμε για 15 λεπτά σε δυνατή φωτιά μέχρι να δέσει πολύ καλά
Τέλος τοποθετούμε το γλυκό στα βάζα, ανάποδα γυρίζουμε τα βάζα και αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ! Καλή επιτυχία αν δοκιμάσετε να την φτιαξετε!!
Δοκίμασε αυτή τη συνταγή και θα μας Θυμηθείς
Η Συνταγή είναι από “Οι Συνταγές της Κυριακής”.