Συνταγές
Ωραιότατο γλυκό του κουταλιού συκαλάκι, νόστιμο εύκολο
Η Εκτέλεση είναι από Elena Diamanti – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Απο 135 κομμάτια η κάθε δόση,καθάρισα λίγο από ξέρω τά σύκα και το κοτσάνι,τα έπλυνα καλά και τα έβρασα το δυόμιση ο αριθμός του κουμπιού μου της κουζίνας, από την ώρα που πήρε βράση το νερό ,τα έριξα μέσα 10 λεπτά ακριβώς με μια κ.σουπας αλάτι για το χρώμα ,τα στραγγίζουμε και τα ρίχνω σε κρύο νερό με παγάκια, το λιγότερο μια ώρα .Μετά με ένα καλαμάκι από σουβλάκι τρυπάω το σύκο από κάτω προς τα πάνω
τα στιβουμε με τα δάχτυλα μου να φυγει το νερό που περνουν ,τα γεμίζουμε με μισό αμύγδαλο η ολόκληρο και ένα γαρύφαλλο. Σε μεγάλη κατσαρόλα έχουμε βαλει δύο κιλά νερό ,4 κιλά ζάχαρη, μόλις βράσει το νερό κρατάω μία ώρα το αφήνουμε να δέσει το σιρόπι,με 3 βανίλιες ,μετά μία ωρα ρίχνουμε τα σύκα για μισή ώρα ακριβώς, πέντε λεπτά πριν το σβήσω έριξα 30 γρ.λεμόνι φυσικό.
Σε αποστηρωμενα βάζα ζεστά ζεστό και το γλυκό σφραγισουμε αναποδογυρισουμε σε δωμάτιο σκοτεινό ξέρω στο πάτωμα μέχρι να κρυώσουν και μερικά τα έβαλα αφού κρύωσε το γλυκό στην κατσαρόλα,τα βαζουμε σε κρύα δωματίου ενοω βάζα, και κατευθύαν ψυγείο.Την τρίτη δόση άλλη μέρα θα δείξω λίγο διαφορετικά .
Η Συνταγή είναι από Elena Diamanti – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ” – Eleni Patra .