Συνταγές
Έτοιμες οι Κυπριακές φλαουνες για φέτος
Η Συνταγή είναι από Lemonia Karava – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
2 κιλα τυρι φλαουνας(το βρισκουμε μονο αυτη την εποχη)
Δυο τριμεννα χαλλουμια
2 ποτήρια σιμιγδαλη
3 κουταλακια μαγια
17-20 αυγα
2 κουταλάκια μπεικιν πάουντερ
1-2 ποτήρια σταφίδες
Ενα ματδο δυόσμο ψιλλοκομμενο.
ΥΛΙΚΑ
Συμωνουμε οκα μαζι. Απλώνουμε σε λεκσνη το μίγμα. Σταυρονουμε. Αλείφω την επιφανια νε δυο αυγα χτυπημένα.
Φυλλο: 3,5 κιλα φαρινα, μια μπαλα προζυμι (μπορείτε να βρειτε στο φουρνο), αλλιώς 3 κουταλιες της σουπας μαγια, 3-4 φλυτζανια γαλα χλιαρο , μαστιχα, μαχλεπι, δυο κουταλιες ζαχαρη, 3 πολυ γεματες κουταλιες βουτυρο, σλατι.
Ζυμωνουμε ολα μαζι. Ζυμωνω αρκετα και πιανω ενα ύπεροχο φυλλο. Το αφηνω 30-45 λεπτα.
Ανοιγω φυλλα στρογγηλα όμοιο μορφα και γεμιζω τυλιγοντας τρίγωνο. Το φυλλο το βουταμε στη μια πλευρα σε σουσαμι.
Αλείφω με αυγα χτυπημενα. Τις πηγαινω στο φουρνο σε λαμαρινες. Ψινοντε για 45 λεπτα.
Η Συνταγή είναι από Lemonia Karava – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η συνταγή μας είναι έτοιμη!
Δες παρακάτω άλλη μια πεντανόστιμη συνταγή για Πατάτες κυπριακές
ΥΛΙΚΑ
• 1,5 κιλό πατάτες μακρόστενες μετρίου μεγέθους
• 1,5 φλυτζάνι τσαγιού καλαμποκέλαιο
• 1,5 φλυτζάνι τσαγιού παξιμάδι τριμμένο
• αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε στη μέση και τις τοποθετούμε έτσι, ώστε η επίπεδη πλευρά τους να ακουμπάει στο ταψί.
Παίρνουμε ένα μυτερό και κοφτερό μαχαίρι και χαράζουμε σταυρωτά από επάνω μέχρι κάτω κάθε πατάτα. Τις περιχύνουμε με το καλαμποκέλαιο, τις πασπαλίζουμε με αλάτι και τριμμένο παξιμάδι και τις ψήνουμε σε μέτριο φούρνο, ώσπου να μαλακώσουν.
Προσοχή: μη βάλετε στο ταψί καθόλου νερό.